Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ai Weiwei ja Henri Cartier-Bresson vetävät väkeä museoihin

Kulttuuri
 
Outi Pyhäranta / HS
Ai Weiwein massiivinen teos Valkoinen talo on esillä taiteilijan näyttelyssä Hamissa.
Ai Weiwein massiivinen teos Valkoinen talo on esillä taiteilijan näyttelyssä Hamissa. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Klassiset mustavalkokuvat ja yhteiskunnallinen kuvataide kiinnostavat nyt ihmisiä. Sekä Ai Weiwein näyttely Helsingin taidemuseo Hamissa että Henri Cartier-Bressonin näyttely Ateneumissa vetävät väkeä.

Ai Weiwein näyttelyn on nähnyt jo vähän yli 50 000 ihmistä. Museo on lukuun tyytyväinen, sillä kokonaiskävijätavoite on 100 000, ja se hyvin todennäköisesti ylittyy.

Kiinalaisen nykytaiteilijan ja aktivistin näyttely jatkuu Hamissa ensi helmikuun loppuun. Näyttely avasi uudistuneen taidemuseon 25. syyskuuta.

Ham ei tilastoi näyttelykohtaisia kävijöitä, joten luvut kertovat museon kokonaiskävijämäärän. Hamissa on parhaillaan esillä kolme muutakin näyttelyä.

Ateneumissa esillä oleva Henri Cartier-Bressonin näyttely avautui 23. lokakuuta. Vasta 15 päivää avoinna ollut katsaus rakastetun valokuvaajan elämäntyöhön on tavoittanut jo 25 000 kävijää. Ateneumin mukaan tahti on hyvä. Näyttelyssä on ollut tavallista enemmän kävijöitä sekä viikolla että viikonloppuna.

Cartier-Bressonin näyttely jatkuu 31. tammikuuta 2016 saakka.

Hamissa voi parhaillaan myös osallistua Ai Weiwein tulevaan teokseen. Museo kerää sitä varten legoja Tennispalatsin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan BMW-autoon. Viime viikolla alkanut keräys on tuonut museolle jo satoja palikoita, ja auton istuimet alkavat peittyä.

Ai Weiwei sai idean legokeräykseen, kun Lego-yhtiö kieltäytyi toimittamasta hänelle palikoita Melbourneen tehtävää installaatiota varten. Taiteilijan oli tarkoitus tehdä palikoista ihmisoikeusaktivisteja esittäviä muotokuvia. Yhtiö piti teosta liian poliittisena.

Legojen keräämistä jatketaan Hamissa vähintään vuoden loppuun. Palikoita kerätään Helsingin lisäksi myös Lontoossa, Berliinissä, Pekingissä ja Melbournessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat