Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robin Williamsin testamentti pysäytti Disneyn – neljäs Aladdin-elokuva jää toteutumatta

Kulttuuri
 
Fred Prouser / Reuters
Näyttelijä Robin Williams oli menossa elokuvan ensi-iltanäytökseen vaimonsa Susan Schneider Williamsin kanssa Los Angelesissa vuonna 2009.
Näyttelijä Robin Williams oli menossa elokuvan ensi-iltanäytökseen vaimonsa Susan Schneider Williamsin kanssa Los Angelesissa vuonna 2009. Kuva: Fred Prouser / Reuters

Disney-yhtiön suunnitelmat Aladdin-piirroselokuvan toteuttamiseksi ovat pysähtyneet, kertoo sanomalehti The Times. Syynä on viime vuonna kuolleen näyttelijän Robin Williamsin viimeinen tahto.

Disneyn johdossa toimineen lähteen mukaan ensimmäisestä Aladdin-elokuvasta oli jäänyt paljon yli Williamsin äänityksiä. Elokuvan äänirooleja nauhoitettiin vuonna 1991.

Disney oli suunnitellut tekevänsä yli jääneistä materiaaleista kokonaan uuden elokuvan. Kyseessä olisi ollut jättisuosioon 1990-luvulla nousseen Aladdin-sarjan neljäs elokuva.

Williamsin testamentti kuitenkin kieltää näyttelijän nimen, äänen ja muiden hänen tekemiensä tallenteiden käytön 25 vuodeksi näyttelijän kuoleman jälkeen.

”Kun hän oli kunnossa – se moottoriturpa, jota rakastimme elokuvissa Hyvää huomenta, Vietnam, Hook, Kuolleiden runoilijoiden seura ja Mrs. Doubtfire – Robin kertoi 30 vitsiä minuutissa”, kertoo The Timesin haastattelema Disneyn takavuosien johtaja.

”Mutta koska hän halusi sanoa viimeisen sanansa oman materiaalinsa käytöstä, sellainen materiaali [vitsit] jää nyt arkistoihin.”

Äänirooli vuoden 1992 Aladdin-piiirroselokuvan pullon henkenä oli yksi Williamsin suurista menestyksistä. Vuoden 1994 jatko-osasta Jafarin paluu Williams kieltäytyi, sillä hän oli suuttunut äänensä käytöstä Aladdinin mainoskampanjassa.

Kolmannessa osassa Aladdin ja varkaiden kuningas (1996) Williams oli jälleen mukana.

Robin Williams teki itsemurhan viime vuoden elokuussa. Viime viikolla hänen leskensä kertoi Williamsin sairastaneen sekä masennusta että dementoivaa Lewyn kappale -aivosairautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat