Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman ehkä parhaan yhtyeen keikka tulvi psykedelian ja musikaalisuuden juhlaa

Dungen palasi tauolta entistä groovevetoisempana.

Kulttuuri
 
Ruotsalainen Dungen esiintyi Tavastialla.
Ruotsalainen Dungen esiintyi Tavastialla.

Rock Dungen Tavastia-klubilla.

”Dungen on Ruotsin paras yhtye”, joku huokaa vieressäni Tavastialla. ”Ehkä Euroopan paras”, hän lisää. Lavalla nelimiehinen ruotsalaisyhtye puskee polveilevia, jazzin, folkin ja psykedeelisen rockin läpitunkemia kappaleitaan vyöryvien rumpufilliryöppyjen, stratosfääristen kitara- ja huilusoolojen ja sähköpianonkilkatuksen voimin. On pakko olla samaa mieltä.

Sen viiden vuoden aikana, joka meni yhtyeen tuoreen Allas sak -levyn ja sitä edeltäneen Skit i alltin välissä, on maailmalla nähty yksi tai kaksi neopsykedeliaboomia, mutta yksikään uusista yrittäjistä ei tule lähellekään sitä musikaalisuuden määrää, joka Dungenilta löytyy. Liioittelematta voisi todeta, että yhdessä Dungenin pitkässä jamipohjaisessa kappaleessa on enemmän ideoita kuin kokonaisessa Tame Impalan levyssä.

Aina muistetaan hehkuttaa kitaristi Reine Fiskeä ja multi-instrumentalisti-laulaja Gustav Ejstesiä, mutta on pakko ihailla sitä millaisella villillä eleganssilla rumpali Johan Holmegard pitää Dungenia liikkeessä. Se korostuu erityisesti uuden levyn selkeimmässä jamissa En dag på sjön, joka on yhtä räjähtämäisillään olevaa symbaalien sinfoniaa.

Allas sakin kappaleet asettavat Holmegardin myös aiempaa isompaan rooliin, kuten upea Franks kaktus, huilun ja tribaalisen perkussiobiitin kuljettama psykedeelinen loungegroove osoittaa.

Dungen päättää keikan väkevään freak-out-henkiseen rypistykseen. Ta det lungt -levyn klassisen Pandan jälkeen kuullaan uusi Sova, joka alkaa hiljaa ja rakentuu verkkaisesti kohti vahvan intensiivistä progefinaalia.

Tällaisina iltoina tuntuu siltä, että Dungen saattaa olla jopa maailman paras yhtye.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat