Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Motörheadin rumpali Phil ”Philthy Animal” Taylor on kuollut

Kulttuuri
 
HS
Paul Welsh / Redferns
Phil Taylor lavalla Motörheadin kanssa vuonna 1977.
Phil Taylor lavalla Motörheadin kanssa vuonna 1977. Kuva: Paul Welsh / Redferns

Motörhead-yhtyeen klassisen kokoonpanon rumpali Phil ”Philthy Animal” Taylor on kuollut.

Asiasta kertoi Taylorin bänditoveri, kitaristi ” Fast” Eddie Clarke Facebook-sivuillaan. Taylor kuoli Clarken mukaan keskiviikkona 11. marraskuuta pitkäaikaisen sairauden murtamana. Hän oli kuollessaan 61-vuotias.

Phil Taylor soitti Motörheadissa 1975–84 ja 1987–91. Hän oli olennainen osa yhtyeen alkukauden triokokoonpanoa, jonka kolmas kantava voima oli basisti-laulaja Ian ”Lemmy” Kilmister.

Taylor korvasi Motörheadin ensimmäisen rumpalin kesken ensilevyn On Parole äänitysten vuonna 1975, ja hän soitti yhtyeen alkukauden klassikkolevyillä Overkill (1979), Ace Of Spades (1980) ja No Sleep ’Til Hammersmith (1981).

Kultakauden Motörhead piti itseään rock’n’roll -yhtyeenä, mutta sellaiseksi se oli niin nopea, rupinen ja kovaääninen, että siitä tuli lukemattomien metalli- ja punksukupolvien esikuva.

Erottamaton osa Motörheadin alkukauden soundia oli Taylorin jäljittelemätön villimiesmäinen rumpujensoitto. Sen henkeä eivät tavoittaneet hänen sinänsä taitavammat seuraajansa Motörheadissa, puhumattakaan niistä tuhansista ja tuhansista metallirumpaleista, jotka kopioivat esimerkiksi Taylorin Overkill-kappaleessa esittelemän kompin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat