Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaismedia sensuroi jälleen: nyt lähtivät nännit ja häpykumpu ennätys-Modiglianista

Kulttuuri
 
CNBC sensuroi Amedeo Modiglianin Punainen alaston -teoksen nettivideossaan. Kuvakaappaus videosta.
CNBC sensuroi Amedeo Modiglianin Punainen alaston -teoksen nettivideossaan. Kuvakaappaus videosta.

Alastomuus on osoittautunut jälleen hankalaksi sulateltavaksi osalle amerikkalaista mediaa.

New York Magazinen ja Mashablen mukaan ainakin talousmedia Bloomberg TV sekä televisiokanava CNBC sensuroivat nettivideoistaan italialaistaiteilija Amedeo Mogiglianin alastontutkielmasta pois mallin nännit sekä häpykummun.

Sensurointi toteutettiin häivyttämällä kyseiset kohdat niin, ettei niitä enää erota nänneiksi tai hävyksi.

Modiglianin teos oli alkuviikosta laajasti esillä uutisissa, sillä kiinalainen liikemies osti kyseisen Punainen alaston -nimisen teoksen Christie’sin huutokaupassa ennätysmäisellä 158 miljoonan euron hinnalla. Teoksesta tuli kaikkien aikojen kymmenes yli sadalla miljoonalla dollarilla myyty taideteos ja toiseksi kallein huutokaupassa myyty maalaus.

New York Magazinen mukaan myös The Financial Times oli sensuroinut jo viikonlopun printtilehdessään Modiglianin teoksen. Rintojen päälle oli aseteltu näkösuojaksi musta laatikko.

”Onneksi Punainen alaston lähtee elämään elämäänsä uuden omistajansa kanssa Kiinaan, jossa sensurointi ei ole ikinä ollut mikään ongelma”, New York Magazine irvailee.

Mashable muistuttaa, että teos aiheutti kohun jo lähes sata vuotta sitten vuonna 1918, kun se esiteltiin ensi kertaa yleisölle Pariisissa. Poliisin oli pakko sulkea kalabaliikin vuoksi Galerie Berthe Weill, jonne teos oli laitettu esille.

Amerikkalaismediassa on sensuroitu taidetta aiemminkin. Viimeksi toukokuussa Fox-kanava sensuroi Picasson teoksen Algerin naiset, versio ”O”. Kanava häivytti öljymaalauksesta naismallien rinnat.

Picasson teos myytiin toukokuussa Christies’in huutokaupassa 160,7 miljoonalla eurolla. Summa oli huutokaupatun taiteen kaikkien aikojen ennätyshinta.

CNBC:n videon voi katsoa täällä. Video löytyy sivustolta päävideon alapuolelta otsikolla ”The painting someone paid $170 million for”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat