Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Masentaako pimeä marraskuu? Nämä biisit ja elokuvat valaisevat arkeasi

Kulttuuri
 
Sideways-elokuvassa juodaan viiniä Kalifornian aurinkoisissa laaksoissa.
Sideways-elokuvassa juodaan viiniä Kalifornian aurinkoisissa laaksoissa.

Lämpimät ja aurinkoiset syyspäivät ovat nyt sitten ihan oikeasti takana, ja talven tulo näyttää väistämättömältä. Pohjoisessa on jo lunta. Marraskuun pimeys on täällä.

Mutta älä anna itsesi vaipua kaamokseen, vaan taistele vastaan!

Näistä kappaleista ja elokuvista tulee hyvä mieli, ja aurinko paistaa kalenterista huolimatta.

Kaliforniaan sijoittuva Sideways-elokuva kertoo naimisiin menossa olevan keski-ikäisen poikamiehen ja tämän kaverin viimeisestä poikien reissusta. Sikailuksihan se menee. Mutta roadtrip vie huumaavan näköisiin viinilaaksoihin, ja leffan soundtrack on sekin aurinkoista kuultavaa.

Carly Rae Jepsen: I Really Like You

Kanadalaispoppari Carly Rae Jepsenin I Really Like You -kappale on niin söpö ja valloittava, että sen tahtiin on pakko alkaa hytkyä. Paitsi biisi, myös video nostaa suupielet hymyyn. Sankarinäyttelijä Tom Hanks huulisynkkaa ja pistää tanssikohtauksissa itsensä kunnolla likoon.

Romanttinen komedia Toscanan auringon alla viihdyttää, sillä sen maisemat ovat upeita.
Romanttinen komedia Toscanan auringon alla viihdyttää, sillä sen maisemat ovat upeita.

Toscanan auringon alla -elokuva

Diane Lanen esittämä vähän hössö amerikkalaiskirjailija päätyy Italiaan potemaan avioeroa, ja alkaa remontoida vanhaa talorötisköä. Remppa ja Toscanaan kotiutuminen eivät suju ihan kivuttomasti, mutta onneksi ilmassa leijuu myös romanssin mahdollisuus.

Romanttinen komedia on vähän kömpelö ja tylsä, mutta Toscanan upeat maisemat antavat paljon anteeksi. Jos et löydä elokuvaa, lue kirja. Toscanan auringon alla perustuu Frances Mayesin samannimiseen, omaelämäkerralliseen kirjaan.

Bo Kaspers Orkester: Undantag

Bo Kaspersin musiikki kuulostaa siltä, että sitä pitäisi kuunnella puisen purjelaivan kannella uikkareissa maaten, samalla kun vene lipuu halki Tukholman saariston ja vesi välkkyy auringonpaisteessa. Vanhan Undantag-hitin videolla paistaa ihanasti.

Kesä ei ole täällä, mutta Bo Kaspers Orkester kohta on. Bändi soittaa pian Helsingissä kaksi keikkaa, Tavastialla lauantaina 28. marraskuuta sekä Kulttuuritalolla sunnuntaina 29. marraskuuta.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Valon pisaroita

Valon pisaroita, sitä se marraskuu todellakin on. Kaihon karavaanin hitissä on suomalaista melankoliaa, mutta myös toivon pilkahdus. Valon pisaroita, vasten pimeää. Meille putoaa, valon pisaroita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat