Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanni ja Anssi Kela olivat Vain elämää -kauden onnistujat

Kulttuuri
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela ovat mukana myös Vain elämää -sarjan perjantaina nähtävässä päätösohjelmassa, jossa kerätään rahaa Punaisen ristin vapaaehtoistoimintaan.
Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela ovat mukana myös Vain elämää -sarjan perjantaina nähtävässä päätösohjelmassa, jossa kerätään rahaa Punaisen ristin vapaaehtoistoimintaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

HS arvioi syksyn aikana kaikki Vain elämää -sarjan neljännen kauden jaksoissa esitetyt kappaleet tuoreeltaan. Eniten tähtiä keräsivät Sanni ja Anssi Kela.

Kummaltakin kuultiin myös yksi viiden tähden esitys: Sannilla se oli versio Maija Vilkkumaan Ei-hitistä, ja Anssi Kelalla hauras ja pelkistetty tulkinta Pave Maijasen Ikävästä.

Kauden kolmas viiden tähden huipputulkinta oli Virve Rostin väkevä esitys Sannin Jos mä oon oikee -kappaleesta.

Vaikka sarjan yleisilme oli edellisvuosia pirteämpi, niin valtaosa musiikkiesityksistä oli välttäviä tai keskitasoa. Artistit pitäytyivät myös usein omalla vahvuusalueellaan. Pave Maijasen ja Virve Rostin esityksissä oli muita useammin menneiden vuosikymmenten rock- ja poptyylejä, Ville Galle teki kappaleesta kuin kappaleesta omakohtaisen räptarinan ja Antti Tuiskun versiot olivat usein elektronista tanssipoppia.

Toisaalta Tuisku yllätti myös laulamalle tyylikkäästi aikuista bossa nova -poppia. Myös Anssi Kelan thrash metal -versio Maija Vilkkumaan Luokkakokous -kappaleesta erottui joukosta. Vaikka metalli on ollut Suomessa suurten kansanjoukkojen suosiossa, niin Vain elämää -sarjassa metallia ei ole yleensä kuultu.

Neljäs Vain elämää -kausi päättyy tänään hyväntekeväisyysohjelmaan. Jaksossa on mukana tämän vuoden kaudelta vain Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela, muut artistit Kaija Koo, Jukka Poika, Maarit ja Pauli Hanhiniemi ovat edellisiltä kausilta tuttuja.

Kausi päättyy muutenkin kuin aikaisempina vuosina: sarjan musiikista kootut levyt ilmestyivät jo pari viikkoa sitten ja menivät Suomen albumilistan sijoille 1 ja 2, ja artistit ja sarjan yhtye esiintyvät vielä joulukuussa konsertissa Hartwall-areenassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat