Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehdistön arvonlisävero ehkä uuteen syyniin

Kulttuuri
 

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner uskoo, että lehdistön nykyistä arvonlisäveroa ja sen vaikutuksia arvioitaneen uudelleen, kun suomalaisia mediamarkkinoita pohtivan selvitysryhmän työ valmistuu joulukuussa.

Lehtitilausten alv-vapaudesta luovuttiin vuonna 2012. Nykyisellään printtitilausten alv on 10 ja digitilausten 24 prosenttia. Suomen journalistiliitto on vaatinut molempien alentamista 5 prosenttiin.

”Uskon, että arvonlisäverotuksen kysymykseen vielä palataan, samoin kuin siihen, millaisia vaikutuksia sillä on ollut kaupallisen mediakentän kehitykseen”, Berner sanoi perjantaina Kenen media? -kirjan julkistamistilaisuudessa.

Bernerin mukaan EU-tason sääntely on luonut järjestelyn, joka rankaisee digitaalisen median kehittämisestä.

Hänen mukaansa tilanteeseen voidaan vaikuttaa paitsi EU:n digitaalista sisämarkkinaohjelmaa kehitettäessä, myös siinä, miten direktiiviä Suomessa tulkitaan. Bernerin mukaan Suomi voi pyrkiä myös vaikuttamaan muihin EU-maihin, jotta digitaalisen median eriarvoistava kohtelu saadaan korjattua.

Jakelutuen kaltaisia uusia tukimuotoja Berner ei medialle suoralta kädeltä lupaa.

”Luulen, että meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että kilpailun edellytykset ovat yhtälaiset ja parhaat mahdolliset ennemmin kuin luoda uusia tukimuotoja”, Berner sanoi.

Berner on syksyn aikana asettanut kaksi työryhmää selvittämään suomalaisen median tulevaisuutta.

Elokuussa asetettua työryhmää johtaa Anssi Vanjoki, ja sen tarkoituksena on kartoittaa suomalaisia mediamarkkinoita. Työryhmän on määrä esittää tuloksia vuoden loppuun mennessä.

”Ajatus on, että tämän ryhmän työ toimii kehyksenä Ylen parlamentaariselle selvitysryhmälle”, Berner sanoi.

Marraskuussa asetetun toisen työryhmä selvittää Ylen julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta. Sen työn tulokset esitellään toukokuussa 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat