Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen käsikirjoittaja sai tylyt kritiikit Hollywood-elokuvastaan

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Näyttelijät Antonio Banderas, Kate del Castillo, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche ja Lou Diamond Phillips juhlivat The 33 -elokuvan ensi-iltaa alkuviikosta Los Angelesissa.
Näyttelijät Antonio Banderas, Kate del Castillo, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche ja Lou Diamond Phillips juhlivat The 33 -elokuvan ensi-iltaa alkuviikosta Los Angelesissa. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Suomalainen elokuvakäsikirjoittaja Mikko Alanne on saanut uudelle elokuvalleen tylyjä arvioita Yhdysvalloissa. Alanne on yksi käsikirjoittajista Hollywood-elokuvassa The 33, joka tuli Yhdysvalloissa ensi-iltaan perjantaina.

Kaksituntinen elokuva kertoo Chilessä loukkuun jääneistä kaivosmiehistä. Elokuvan näyttelijät ovat kansainvälisen elokuvan tunnettuja nimiä: päärooleissa näyttelevät muun muassa Antonio Banderas, Juliette Binoche ja Gabriel Byrne. Elokuvan on ohjannut meksikolaissyntyinen Patricia Riggen.

New York Timesille elokuvan on arvioinut lehden pääkriitikko A. O. Scott. Hänen mukaansa elokuva on sekä yksioikoinen että leviää moneen suuntaan. Arvostelija suositteleekin tarinan yksityiskohdista kiinnostuneelle luettavaksi Hector Tobarin reportaasikirjaa, johon elokuva perustuu.

”Elokuva on sellaista laatua, että kun siinä nauretaan, niin nauru on kovempaa ja kestää pidempään kuin mitä tilanne mitenkään vaatisi”, New York Timesin arvostelija kirjoittaa.

Los Angeles Timesin kriitikko on myös tylynpuoleinen.

”Oli merkittävää, mitä kaivosmiehet joutuivat kestämään. Merkittävä oli myös operaatio, jolla heidät pelastettiin. Tämä selviytymiskoe tallentuu elokuvaksi kuitenkin tylsästi”, päättää Michael Phillips kritiikkinsä.

Toronto Stariin elokuvan arvioinut Peter Howell toteaa, että elokuvan keskinkertainen ja repaleinen kerronta menee kaivosmiesten tositarinan edelle.

”Kun ihmeelliset kaivosmiehet lopulta tulevat esiin, sitä ei voita mikään. Syvyyden draama on kuitenkin hukannut”, Howell kirjoittaa.

Film Commentille elokuvan arvioinut Michael Sragow pitää elokuvan henkilötyypittelyä liioiteltuna. Hänen mukaansa The 33:n kaivosmiehet ovat samankaltaisia kuin elokuvahistorian tunnetuimmat kaivosmiehet, Lumikin seitsemän kääpiötä.

”Elokuvan vuorosanat ovat kuin kirkuvia liikennemerkkejä, joiden yläpuolelle edes mahtavin näyttelijä ei pääse”, Film Commentin arvostelija kirjoittaa.

Suomalainen Mikko Alanne on pitkään tehnyt käsikirjoittajan työtä Yhdysvalloissa. Hän on aiemmin käsikirjoittanut elokuvia muun muassa Renny Harlinille ja Oliver Stonelle.

Hiljattain hän on kirjoittanut Angelina Jolielle käsikirjoitusta Churchillistä ja Rooseveltista. Parhaillaan hän valmistelee käsikirjoitusta nimeltä Gods of Mischief.

Paul Smith
Käsikirjoittaja Mikko Alanne
Käsikirjoittaja Mikko Alanne
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat