Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori näyttelijä 2015 -palkinnon on voittanut Noora Dadu

Kulttuuri
 
Sami Kero / HS
Noora Dadu valittiin vuoden nuoreksi näyttelijäksi.
Noora Dadu valittiin vuoden nuoreksi näyttelijäksi. Kuva: Sami Kero / HS

Ensimmäistä kertaa jaettavan Nuori näyttelijä 2015 -palkinnon on voittanut Noora Dadu (s. 1981).

Dadu valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010, ja tällä hetkellä hänet nähdään Ryhmäteatterin Eduskunta III -näytelmässä.

Hänet tunnetaan Eduskunta-trilogian ohella myös muun muassa Teatteri Takomossa ja Ryhmäteatterissa keväällä 2015 esitetystä Minun Palestiinani -näytelmästä, jossa palestiinalaisisän ja suomalaisäidin tytär ruoti suhdettaan palestiinalaisuuteen.

”Minun Palestiinani on yhden näyttelijän läpi möyhennettyä käsitehistoriaa. Ja millaisen näyttelijän!” kirjoitti teatterikriitikko Maria Säkö Helsingin Sanomissa.

”Teknisesti ja puheilmaisultaan huikean taitavan Dadun esitys käy malliesimerkkinä siitä, mitä on nykypäiväinen, henkilökohtaisuudesta ammentava näyttelijänteatteri ja näyttelijändramaturgia.”

”Hän on mielensisäisessä aatedraamassaan muuntautumiskykyinen: yllättävissä kohdissa hauska, itkettävän traaginen ja neuvoton, ärsyttävä besserwisser, runebergiläisittäin puhuva Suomi-leijona-sketsihahmo ja viisauden perikuva”, Säkö jatkoi.

Palkinto jaettiin Kaapelitehtaan Teatterimuseolla maanantaina. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja se myönnetään alle 35-vuotiaalle näyttelijälle.

Dadun ohella ehdolla olivat Johannes Holopainen, Markus Järvenpää, Iida Kuningas, Pyry Nikkilä ja Alma Pöysti.

Kuusi palkintoehdokasta valitsi raati, johon kuuluivat näyttelijä-professorit Dick Idman ja Hannu-Pekka Björkman sekä Teatterin tiedotuskeskuksen johtaja Hanna-Leena Helavuori. Voittajasta äänestivät Näyttelijäliiton jäsenet.

Jussi Partanen
Noora Dadu (keskellä) vuonna 2013 Porin Lainsuojattomat-festivaalilla. Kuvassa myös Olavi Uusivirta (vas.) ja Tom Lindholm.
Noora Dadu (keskellä) vuonna 2013 Porin Lainsuojattomat-festivaalilla. Kuvassa myös Olavi Uusivirta (vas.) ja Tom Lindholm.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat