Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden 2015 lastenlevyllä laulavat Martti Suosalo ja Seela Sella

Kulttuuri
 
Viena Kytöjoki
Emilia Nyman (vas.), Martti Suosalo, Seela Sella ja Vuokko Hovatta laulavat Yökyöpelit-levyllä. Kuva Yökyöpelit-sarjan kuvauksista Yleisradiosta. Kuvassa myös akrobaatti Katja Korström mustassa puvussa.
Emilia Nyman (vas.), Martti Suosalo, Seela Sella ja Vuokko Hovatta laulavat Yökyöpelit-levyllä. Kuva Yökyöpelit-sarjan kuvauksista Yleisradiosta. Kuvassa myös akrobaatti Katja Korström mustassa puvussa. Kuva: Viena Kytöjoki

Varhaisiän musiikinopettajat on valinnut vuoden 2015 lastenlevyn. Voittajaksi valikoitui tänä vuonna Yökyöpelit.

Levyn laulut on sävelletty Laura Ruohosen samannimisen näytelmän kantaesitykseen Helsingin kaupunginteatteriin. Näytelmästä tehtiin sittemmin Yleisradioon myös televisiosarja.

Levyn musiikin on säveltänyt Anna-Mari Kähärä, ja äänitteen on tuottanut Saila Lintula Yleisradiosta. Laulusolisteina ovat muun muassa Martti Suosalo, Vuokko Hovatta, Emilia Nyman, Paavo Kerosuo ja Seela Sella.

Voittajan valitsi Varhaisiän musiikinopettajat -yhdistyksen hallituksesta koostuva työryhmä. Se sai kuunneltavakseen noin 15 vuoden aikana julkaistua suomalaista lastenlevyä.

Erityisesti etsittiin levyä, jonka laulut sopivat pienen lapsen kokemusmaailmaan ja joka on musiikillisesti monipuolinen. Tänä vuonna raati arvosti myös levyä, joka tavoittaisi koko perheen, pienimmästä suurimpaan.

”Laura Ruohosen kirjoittamat nerokkaan hauskat runot kutittavat kielen päällä ja hauskuuttavat kuuntelijoita aina vauvasta vaariin. Anna-Mari Kähärän lennokkaat melodiat värittävät Ruohosen tekstiä ja herättävät tarinat eloon kiehtovien musiikkimaailmojen avulla. Lauluista pursuaa ilo ja hyvä huumori läpi koko levyn”, raati perusteli valintaansa.

Kiitosta saivat myös levyn rikas ääni- ja soitinmaailma, monipuoliset sovitukset sekä taitavat soittajat ja laulajat.

Muusikkoina levyllä on mukana Sami Kurppa, Anna-Mari Kähärä, Sara Puljula ja Marko Puro.

Vuoden lastenlevy -palkinto jaettiin nyt viidennen kerran. Viime vuonna vuoden lastenlevyksi valittiin Muumiperheen lauluretki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat