Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelifirmat lahjoittavat koneita hyväntekeväisyyteen – Näin sinäkin voit lahjoittaa pelejä ja pelikonsoleita

Kulttuuri
 
Kansallisen pelipäivän tunnuskuva.
Kansallisen pelipäivän tunnuskuva.

Suomalaiset peliyritykset keräävät käytettyjä tietokoneita ja tabletteja suomalaisille vähävaraisille perheille joulun alla.

Pelifirma Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kutsui firmat talkoisiin suomalaisen pelialan Play Finland -Facebook-ryhmässä.

Hän vetosi yrityksiin ryhmän seinällä keskiviikkona:

”Se, onko nuorella koululaisella kotona käytössään tietokone voi olla aivan ratkaiseva tekijä hänen tulevaisuutensa kannalta. Tästä on tullut eriarvoistava tekijä maassamme”, Paananen kirjoitti.

Moni yritys ilmoittautui nopeasti mukaan.

Jokainen suomalainen pelaaja voi lähteä mukaan pelitalkoisiin. Lauantaina 21. marraskuuta vietettävän Pelipäivän yhteydessä järjestetään nimittäin Pelit kiertoon! -keräys eri puolilla Suomea.

Lahjoitukseksi kelpaavat kaikenlaiset pelit – konsoli-, tietokone- ja lautapelit. Erityisesti kaivataan pelikonsoleita, sillä ne ovat kuulemma kovassa käytössä.

Pelejä ja pelikoneita kerätään sairaaloille, palvelutaloille, turvakodeille ja vastanottokeskuksille. Mukana on parikymmentä vastaanottajakohdetta.

”Yleishyödylliset tahot voivat ilmoittautua halukkaiksi vastaanottajiksi”, kertoo Pelipäivän aktiivi Mikko Meriläinen. Hän on pelikasvatuksen tutkija ja tekee aiheesta väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Vastaanottajat on koottu verkkosivulle http://www.pelipaiva.fi/pelitkiertoon. Jos haluaa lahjoittaa pelejään tarvitseville, sivulta voi itse valita kohteen ja ottaa suoraan yhteyttä vastaanottajaan. Monella paikkakunnalla kirjastot ovat ottaneet vastuun pelien toimittamisesta eteenpäin.

Lisäksi Hope ry kerää ja jakelee pelejä eteenpäin keskitetysti useissa toimipisteissään ympäri Suomea. Tampereella järjestetään erikseen Pelisydän-keräys, jossa kerätään pelejä Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikalle.

Idea sai alkunsa, kun aktiivinen suomalainen kertoi Facebookissa käyneensä viemässä sairaalan lastenosastolle vanhan pelikonsolinsa. Konsoli oli otettu ilolla vastaan ja sanottu, että laitteille olisi enemmänkin käyttöä.

”Viesti päätyi sitten meikäläisen silmiin. Pelipäivän suunnittelu oli käynnissä ja siitä syntyi ajatus, että voisiko tämän toteuttaa laajemminkin”, Meriläinen sanoo.

Pelipäivä on kansainvälinen tapahtuma, joka lähti alun perin liikkeelle kirjastoista. Pelipäivä on laajentunut Peliviikoksi. Koko tämän viikon ajan on Suomen kirjastoissa, yhdistyksissä ja muissa ryhmissä järjestetty pelitapahtumia.

”Pelipäivän järjestäjille on ilmoitettu yli sadasta tapahtumasta, mutta todennäköisesti niitä on vielä enemmän.”

Pelipäivään voi Meriläisen mukaan osallistua hyvin ihan omalta kotisohvaltakin.

”Joo, tämä on matalan kynnyksen tapahtuma. Kuka vain voi juhlistaa pelipäivää parhaaksi katsomallaan tavalla. Voi pelailla himassa, omistaa pelaamiselle vähän enemmän aikaa, kutsua kavereita kylään tai esitellä puolisolle, vanhemmille tai lapsille pelejä ja pelata heidän kanssaan.”

Twitch-videopalvelussa on keskiviikosta perjantaihin videolähetyksiä osoitteessa www.twitch.tv/pelipaiva. Pelipäivän päälähetys on lauantaina Yle Areenassa. Siinä muun muassa palkitaan Vuoden pelikasvattaja.

Pelipäivän suojelijana on tänä vuonna Housemarque, joka on Suomen pitkäikäisimpiä peliyrityksiä. Yritys sponsoroi Pelipäivän palkintoja ja kirjastoissa on tällä viikolla kilpailtu Housemarquen Resogun-pelissä. Viime vuonna suojelijana oli Red Lynx, ja kisapelinä oli yrityksen hittipeli Trials.

”Mutta kyse ei ole sponsoroinnista”, Meriläinen sanoo. ”Pelipäivä ei ole kaupallinen tapahtuma, vaan nimenomaan lähtöisin kirjastoista.”

Pelipäivää vietetään 21. marraskuuta.
Pelipäivää vietetään 21. marraskuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat