Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TV-maailma: Aki Kaurismäki tekee elokuvan Suomeen tulevista pakolaisista, näyttelijää haetaan Syyriasta tai Irakista

Kulttuuri
 
Jukka Gröndahl HS
Aki Kaurismäki kuvaa seuraavan elokuvansa Suomessa.
Aki Kaurismäki kuvaa seuraavan elokuvansa Suomessa. Kuva: Jukka Gröndahl HS

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki tekee elokuvan pakolaiskriisistä. Elokuva kuvataan Suomessa.

Kaurismäki kertoo TV-maailman haastattelussa keksineensä aiheen seuraavaan elokuvaansa Suomeakin kohdanneesta pakolaiskriisistä: ”Tilanne Tornion rajalla jonkun verran herätteli jätkää.”

Elokuvan työnimi on Pakolainen. Pääosan pakolaisnuorukaisen esittäjää etsitään Syyriasta tai Irakista.

”Kehitin sen viime torstaina. Elokuva Suomeen kävelevästä pakolaisesta kommentoi vähän tätä lintokotoa nimeltä Suomi”, Kaurismäki kertoi TV-maailmalle.

Yksi Kaurismäen luottonäyttelijöistä Sakari Kuosmanen esittää elokuvan alussa maata kiertävää alusvaatekauppiasta, lopussa ravintoloitsijaa ja välissä ammattimaista pokerinpelaajaa.

Aki Kaurismäki on Suomen kansainvälisesti arvostetuin ja tunnetuin elokuvaohjaaja. Hän on kuvannut läpi uransa ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet yhteiskunnan laitamille. Muistinsa menettäneestä miehestä kertova Mies vailla menneisyyttä oli ensimmäinen suomalainen Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva vuonna 2002.

Toukokuussa HS:n haastattelussa Aki Kaurismäki kertoi, että Le Havresta alkanut satamakaupunkitrilogia oli yhä työn alla. Trilogian toinen osa piti kuvata Espanjassa ja päätösosa Saksassa.

"Kävin kyllä pyörimässä muutamassakin satamakaupungissa, mutta ei mulla ole oikeastaan mitään hanketta nyt vireillä”, Kaurismäki sanoi tuolloin.

Samassa haastattelussa Kaurismäki totesi, että yhtä hyvin trilogiaa voisi jatkaa hänen mukaansa täällä Suomessa, jonka muuttumista Kaurismäki on dokumentoinut ansiokkaasti elokuvissaan.

"Onhan Helsinki satamakaupunki. Kotkassakin on satama. Voihan sitä kuvata vaikka Hämeenlinnassa, pistää vain sumutorven taustalle, niin se menisi läpi satamasta.” Nyt tämä vaikuttaa toteutuvan.

TV-maailman haastattelussa Kaurismäki toteaa: ”Se Eurooppa on elokuvassa nyt Vaasankadun nurkilla. Siellä asuin ennen itsekin.”

Myös Le Havre käsitteli maahanmuuttoteemaa. Elokuvassa André Wilmsin esittämä ranskalainen kengänkiillottaja Marcel Marx auttaa satamaan kontissa saapuvaa pakolaispoikaa.

Pakolainen -työnimellä kulkeva elokuva kuvataan Suomessa todennäköisesti ensi syksynä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat