Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Children of Bodomin kiertuekumppani Lamb of God peruu koko Euroopan-kiertueen – syynä pelko

Kulttuuri
 
Rio Gandara / HS
Children of Bodom soittaa joulukuun alussa yksin Helsingin Jäähallissa, kun bändin kiertuekumppani Lamb of God perui oman osuutensa koko Euroopan-kiertueesta. Kuva Children of Bodomista Tuska Open Air -festivaalilla kesältä 2014.
Children of Bodom soittaa joulukuun alussa yksin Helsingin Jäähallissa, kun bändin kiertuekumppani Lamb of God perui oman osuutensa koko Euroopan-kiertueesta. Kuva Children of Bodomista Tuska Open Air -festivaalilla kesältä 2014. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomalaisen metalliyhtyeen Children of Bodomin Euroopan-kiertue on joutunut vastatuuleen. Bändin kiertuekumppani, amerikkalainen metalliyhtye Lamb of God on peruuttanut omalta osaltaan koko kiertueen.

Yhtyeiden oli määrä soittaa yhteisiä keikkoja muun muassa Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Itävallassa, Belgiassa ja Tanskassa. Lämmittelijänä kiertueella on brittiläinen Sylosis.

Syynä kiertueen peruuttamiseen ovat viime päivien terroristihyökkäykset Pariisissa ja terroriuhkat esimerkiksi Saksassa. Keikkatuottaja Live Nationin mukaan amerikkalaisyhtye pelkää turvallisuutensa puolesta.

”He kertovat, että peruuttaminen liittyy viime päivien tapahtumiin. He eivät halua laittaa omaa organisaatiotaan ja yleisöään näiden turvallisuusriskien alle”, kertoo Live Nationin kehitysjohtaja Kaarina Gould.

Bändien oli määrä soittaa yhdessä myös Suomessa, Helsingin Jäähallissa 3. joulukuuta. Loppuunmyyty konsertti järjestetään, mutta ilman Lamb of Godia.

Konsertin pääesiintyjänä on Children of Bodom, ja lämmittelijänä soittaa Sylosis, kertoo Gould.

”Children of Bodom ei ole halukas tätä peruuttamaan. Ja Suomessa meillä ei ole mitään sen kummempia uhkia. Hoidamme turvallisuusjärjestelyt niin kuin olemme aina hoitaneet, ja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa”, Kaarina Gould sanoo.

Children of Bodom jatkaa Euroopan-kiertuettaan, mutta Saksan-keikat on peruutettu.

Children of Bodom soitti keikan Pariisin Le Bataclanissa tasan viikkoa ennen kuin sinne tehtiin tuhoisa terroristihyökkäys kesken Eagles of Death Metal -yhtyeen konsertin.

Yhtye on soittanut sovitut keikkansa Pariisin-keikan jälkeen aivan normaalisti.

Yhtyeiden kiertueen takkuilu sai alkunsa eilen, heti ensimmäisellä paikkakunnalla Hollannin Tilburgissa, jossa niiden yhteiskeikka peruutettiin tiettävästi vain parikymmentä minuuttia ennen ovien avautumista.

Peruuttamisesta kerrottiin keikkapaikka 013:n sivuilla. Sen sijaan kumpikaan yhtyeistä ei ilmoittanut peruuntumisesta omilla nettisivuillaan.

Syyksi keikan peruuntumiseen kerrottiin Pariisin viimeviikkoisten iskujen bändeille aiheuttama stressitilanne.

”Pariisin iskut osuivat viime perjantaina myös konserttipaikkaan, mikä on aiheuttanut runsaasti paineita Euroopassa soittaville bändeille. Kun tämä yhdistetään vielä Hannoverissa Saksassa eilen tapahtuneeseen terroristiuhkaan, yhtyeet tuntevat olonsa liian stressaantuneiksi antaakseen yleisölle totutun tasoisen esityksen”, 013:n sivuilla lukee.

Lamb of Godin päätös peruuttaa eilinen keikka Hollannissa on aiheuttanut jo paheksuntaa esimerkiksi yhtyeen omalla Facebook-sivulla.

”Pariisissa soitetaan keikkoja juuri nyt. – Mutta te peruutitte keikan 013:ssa Hollannissa. En ymmärrä alkuunkaan. Hollantiin ei kohdistu mitään suoraa uhkaa”, kirjoittaa eiliseen konserttiin jonottanut konserttikävijä.

”Lamb of God peruutti eilen keikan Tilburgissa Pariisin hyökkäysten takia. Tämä on juuri sitä mitä Isis haluaa! Me fanit saavuimme paikalle näyttääksemme näille idiooteille, ettemme luovu elämäntavastamme. Ja nyt nämä bändit näyttävät huonointa mahdollista signaalia. Judas Priest soitti samassa paikassa pelkäämättä, me näytimme Isisille keskisormea. Amerikkalaisyhtyeet, pysykää lujana!” kirjoittaa toinen fani.

Thrash metal -yhtye Lamb of God on esiintynyt Suomessa viimeksi viime kesänä Tuskassa.

Yhtye oli kiinnitetty Tuskan pääesiintyjäksi jo vuonna 2012, mutta se joutui perumaan keikan, sillä yhtyeen laulaja Randy Blythe oli pidätetty Prahassa kuolemantuottamuksesta epäiltynä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat