Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen kouluissa Hangosta Utsjoelle kuunnellaan perjantaina Sibeliusta

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Tampere-talosta välitetään perjantaina suomalaiskouluihin Tampere Filharmonian Sibelius-konsertti.
Tampere-talosta välitetään perjantaina suomalaiskouluihin Tampere Filharmonian Sibelius-konsertti. Kuva: Antti Hämäläinen

Lähes 800 suomalaiskoulussa Hangosta Utsjoelle kuunnellaan perjantaina suorana nettilähetyksenä Jean Sibeliuksen musiikkia.

Nettilähetyksen takana on Tampere Filharmonia, jonka perjantaiaamun koululaiskonsertti Tampere-talosta välitetään suorana yhteensä yli 130 000 oppilaalle 165 kunnassa. Koulut ovat saaneet ilmoittautua etukäteen mukaan hankkeeseen.

Konsertti on osa Sibelius 150 -juhlavuotta, ja se toteutetaan lasten oikeuksien päivänä. Konsertti lähetetään kouluihin Tampere-talon oman striimauspalvelun välityksellä.

Orkesteri soittaa konsertissa kaksi osaa Jean Sibeliuksen Lemminkäis-sarjasta ja Suomen kansallissäveltäjän kuuluisimman sävelrunon Finlandian. Lisäksi mukana on osia Lähestyminen-laulusarjasta, jonka Uljas Pulkkis on säveltänyt tähtitieteilijä Esko Valtaojan teksteihin.

Uunituoreen teoksen kaikki osat kantaesitetään samana iltana Tampere Filharmonian konsertissa.

Konsertin johtaa kapellimestari Eva Ollikainen.

Ennen konserttia ja sen jälkeen lähetetään myös vuorovaikutteinen studio-osuus, jonne koululaiset voivat lähettää kysymyksiä ja kommentteja kapellimestari Ollikaiselle ja säveltäjä Pulkkisille.

Sibelius-nettikonsertti on Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden, Tampere Filharmonian, Tampere-talon, Kulttuurikeskus PiiPoon ja Lastenkulttuurikeskusten verkoston yhteinen konserttihanke, jota on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Konsertin perimmäisenä tarkoituksena on kulttuurikasvatus. Mukaan ilmoittautuneille kouluille on lähetetty Tampere Filharmonian tuottama paketti, jonka avulla konserttiin on voinut valmistautua etukäteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat