Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Adele kielsi uuden albuminsa suoratoiston – yrittää lisätä cd- ja latausmyyntiä

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Adelen uusi levy ei tule suoratoistopalveluihin.
Adelen uusi levy ei tule suoratoistopalveluihin. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Maailman suosituimmaksi laulajaksi kohonneen Adelen uusi albumi 25 ilmestyi tänään perjantaina.

Artisti on kieltänyt levyn suoratoiston, kertoo Reuters. Levyä ei siis voi kuunnella verkossa missään suoratoistopalvelussa, kuten Spotifyssä, Apple Musicissä tai Deezerissä.

Suoratoiston kieltämisestä oli päättänyt Adelen levy-yhtiö XL Recording. Adelen edustajat eivät ole kommentoineet asiaa.

”Adele hyötyy maksullisista tilauksista, mutta yrittää tällä lisätä cd-levyjen ja latausten myyntiä. Jos kaikki artistit tekisivät samoin, tilaajiemme määrä ei kasvaisi kuten nyt”, kommentoi Deezerin johtaja Tyler Goldman.

Spotify viestittää toivovansa, että Adele pyörtäisi päätöksensä, ja antaisi fanien nauttia uudesta levystä myös palvelussa. Spotifyssa Adelella on 24 miljoonaa fania.

Tuore levy nousi heti perjantaina latauslistan kärkeen esimerkiksi Suomen latauslistalla Itunesissa. Siitä odotetaan vuoden levyhittiä. Billboard magazine ennusti, että 25-levyä myydään Yhdysvalloissa ensimmäisellä viikolla miljoona kappaletta.

Myös poptähti Taylor Swift kielsi viime vuonna 1989-albuminsa suoratoiston. Swift kuitenkin päästi heinäkuussa levynsä Apple Musiciin sen jälkeen, kun yhtiö oli suostunut maksamaan hänelle niistäkin kuunteluista, jotka ihmiset tekevät palvelun ilmaisen koejakson aikana.

1989 oli maailman myydyin albumi viime vuonna. Sitä myytiin 8,5 miljoonaa kappaletta.

Swiftin päätöksellä ei ollut taloudellista vaikutusta suoratoistopalveluihin, eikä niin käy Adelenkaan kohdalla, Tyler Goldman sanoi. ”Yksittäinen artisti ei muuta suoratoiston vääjäämättömyyttä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat