Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS suosittelee: Supersankariseksiä ja neljä muuta tärppiä tv-viikonloppuun

Kulttuuri
 
Netflix
Krysten Ritter on Jessica Jones.
Krysten Ritter on Jessica Jones. Kuva: Netflix

Jessica Jones

Jos olit erehtynyt ajattelemaan, että supersankarit kuuluvat keskenkasvuisille, kannattaa tarkistaa käsitystä. Tänään ensi-iltansa saava etsiväsarja Jessica Jones, sarjakuvajätti Marvelin ja Netflixin toinen yhteistyö, tuo uuden kulman Marvelin luomaan supersankarimaailmaan. On kovaksi keitettyä dekkaria ja ripaus yliluonnollista kauhua.

Sekä ennennäkemätön uutuus: supersankarit harrastamassa seksiä keskenään.

Toimittaja Matti Koskinen arvioi perjantain jutussaan, että Jessica Jones ei ihan yllä Daredevilin tasolle: ”toiminta on vähemmän näyttävää ja dialogi dramaattisimmillaan kolkon pateettista”.

Mutta kaiken kaikkiaan käsitykset on syytä tarkistaa. Jessica Jones ”on hieno osoitus siitä, miten Marvel on oppinut hyödyntämään satojen sarjakuvahahmojen talliaan kertomalla supersankaritarinoita eri lajityypeissä ja varttuneemmissakin sävyissä.”

Kaikki 13 jaksoa katsottavissa maksullisessa Netflixissä pe 20.11. alkaen.

Yle
Ruotsiin paremman elämän perään lähtevät Kimmo (Ville Virtanen), Aili (Outi Mäenpää), Sakari (Junior Blad) ja Leena (Tehilla Blad).
Ruotsiin paremman elämän perään lähtevät Kimmo (Ville Virtanen), Aili (Outi Mäenpää), Sakari (Junior Blad) ja Leena (Tehilla Blad).

Sovinto

Jos eivät ole supersankarit entisensä, niin ei kyllä maailmassa moni muukaan asia. Esimerkiksi ruotsinsuomalaisuus.

Se on aiheena Ylen Teemalauantaissa, kun ruuduilla nähdään kaksi ruotsinsuomalaisuudesta kertovaa elokuvaa: Susanna Alakosken Sikalat-romaaniin perustuva Sovinto (2010) sekä Mika Ronkaisen road movie -dokumentti Laulu koti-ikävästä (2012).

Molemmat elokuvat kertovat vanhasta ruotsinsuomalaisuudesta, kertoo Siirtolaisuusinstituutin vanhempi tutkija Krister Björklund lauantain Hesarissa.

Perinteisellä ruotsinsuomalaisuudella Björklund tarkoittaa 1960- ja 1970-lukujen siirtolaisia, jotka lähtivät meren taakse töiden toivossa. Lähtijät olivat enimmäkseen työväenluokkaa.

Björklund kertoo näkevänsä ruotsinsuomalaisuudesta kerrotun tarinan jopa vähän kliseisenä, mutta ei kiellä sen totuusarvoa. ”Elokuvien välittämä arki on varmasti ollut todellisuutta monelle ruotsinsuomalaiselle – ja muillekin siirtolaisille.”

Nykyisin tarina on onneksi menneisyyttä. ”Vuosia sitten tehtiin tutkimuksia siitä, mikä on suosituin siirtolaisryhmä Ruotsissa. Se on suomalaiset.”

Teema la 21.11. klo 21.00

Yle
Robert Groden ei pääse irti salamurhasta.
Robert Groden ei pääse irti salamurhasta.

Lupaukseni JFK:lle

John F. Kennedyn salamurhasta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan 52 vuotta. Tasan 52 vuotta sitten muuttui myös amerikkalaisen Robert Grodenin elämä. Hän täytti 18 vuotta – ja aloitti elinikäisen uurastuksensa JFK:n kuoleman parissa.

New Yorkissa varttunut Groden ei usko, että Lee Harvey Oswald ampui Kennedyn Dallasin Dealey Plazalle Teksasin koulukirjavaraston kuudennen kerroksen kulmaikkunasta. Kennedyn murhan takana oli Grodenin mielestä salaliitto, tai ainakin sen syitä ja tekijöitä on peitellyt salaliitto.

Hollantilaisen Kasper Verkaikin dokumentista arvion sunnuntain lehteen kirjoittanut toimittaja Harri Uusitorppa arvioi, että vaikka ”Grodenilla on päähänpinttymänsä, hän vaikuttaa muuten hyvin todellisuudentajuiselta, elinikäiselle kiinnostukselleen omistautuneelta asiantuntijalta.”

Fem su 22.11. klo 20.00

Yle
Benedict Cumberbatch on uusi Sherlock.
Benedict Cumberbatch on uusi Sherlock.

Uusi Sherlock

Nyt on taas kerran viimeinen hetki pelastautua, jos on, taas, missaamassa upean Uuden Sherlockin. Yle näyttää sarjan uusintana ja ensimmäisen kauden ensimmäinen jakso on nähtävissä vielä sunnuntain.

Toinen jakso tulee TV2:sta klo 20.20. Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, alkuteksteille uskolliset toteutukset, hullun hienot kuvat, vauhtia ja hauskuutta. Uijui!

Ensimmäinen jakso katsottavissa Yle Areenassa vielä su 22.11.

Nelonen
Liisa ihmemaassa tarjoilee silmäkarkkia.
Liisa ihmemaassa tarjoilee silmäkarkkia.

Liisa ihmemaassa

Kaikki odottivat, että lopputuloksena olisi jotain ihmeellistä, kun ohjaaja Tim Burton tarttui klassikoiden klassikkoon, Lewis Carrollin Liisaan Ihmemaassa.

Syntyi kuitenkin hengetön elokuva, arvioi kriitikko Leena Virtanen.

Visuaalinen anti on kuitenkin upea, kuten lavastuksen ja puvustuksen Oscareista voi päätellä.

Nelonen su 22.11. klo 21.30

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat