Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelottaako terrori keikkamuusikkoa? – Apocalyptican Toppinen: ”Pakko myöntää, että pientä kuumotusta on”

Kulttuuri
 

Terroristit iskivät viime viikon perjantaina Pariisissa Bataclanin konserttisaliin. HS kysyi neljältä maailmaa kiertävältä suomalaismuusikolta, millaisia tuntemuksia tapahtumat ovat aiheuttaneet.

Ville Männikkö
Sellisti, Apocalyptica-yhtyeen perustajajäsen Eicca Toppinen.
Sellisti, Apocalyptica-yhtyeen perustajajäsen Eicca Toppinen.

Eicca Toppinen, Apocalyptica: ”Jenkeissä on joskus yksittäisiä ampumavälikohtauksia konserteissa, mutta terrorihyökkäys oli jotain ihan muuta. Olimme itse tasan viikkoa aiemmin Pariisin Zenithissä keikalla. Todennäköisesti Bataclanin yleisöstä osa oli samaa kuin meidän keikalla.

Pakko myöntää, että pientä kuumotusta on, koska meillä on loppuvuoden aikana vielä kuusi keikkaa Briteissä ja kymmenen keikkaa Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä. Ei tässä voi antaa pelolle sijaa. En yleisesti kannata hysteerisiä turvatoimia, koska ne vaikeuttavat elämän sujuvuutta eivätkä kuinkaan kata kaikkea. Ehkä niitä jollakin tasolla täytyy silti parantaa, kunnes tilanne rauhoittuu, jos rauhoittuu.”

Benjamin Suomela HS
Basisti Lauri Porra.
Basisti Lauri Porra.

Lauri Porra, Stratovarius: ”Kuulin asiasta Itävallan Kufsteinissa juuri kun olin tullut lavalta. Olimme juuri toissa viikolla soittaneet Pariisissa loppuunmyydyn keikan. Muutama työkaveri menetti ystävänsä iskussa.

On silti todennäköisempää kuolla keikkamatkalla auto-onnettomuudessa kuin keikkapaikalla terrori-iskussa. Tärkeää olisi pitää varauloskäynnit käytössä ja hyvin merkittyinä. Monet tuhoisimmista konserttisalien onnettomuuksista ovat johtuneet tämän laiminlyönnistä.”

Jussi Ulkuniemi
Satellite Stories -yhtyeen laulaja Esa Mankinen.
Satellite Stories -yhtyeen laulaja Esa Mankinen.

Esa Mankinen, Satellite Stories: ”Olimme soittaneet sinä iltana loppuunmyydyn keikan Molotowissa Hampurissa, ja tunnelma oli korkealla. Kun keikan jälkeen selvisi, että iskun kohteena oli myös keikkapaikka, niin se iski lujaa ja lähelle.

Seuraavana iltana Groningenissa pidimme aluksi minuutin hiljaisen hetken, ja sen jälkeen itse keikka oli varovainen ja rauhallinen, lavalla ja yleisössä. Kotiuduttiin kiertueelta tiistaina, ja iskujen jälkeen Keski-Euroopassa oli tosi ihmeellinen fiilis. Pelko ei auta asiaa, eikä keikkailua kannata lopettaa, sillä musiikki voi tarjota helpotusta vaikeina aikoina.”

Vesa-Matti Väärä
Dj, tuottaja Jori Hulkkonen.
Dj, tuottaja Jori Hulkkonen.

Jori Hulkkonen, dj: ”Olin omalla keikalla Portossa kun kuulin Pariisin iskuista. Keikka alkoi kolmelta aamuyöllä ja kokonaiskuva tapahtuneesta oli vielä sekava. Lavalle meneminen sen jälkeen tuntui vaikealta ja absurdilta. Mielentila oli ahdistunut ja yleisön ajatukset tuntuivat olevan muualla. Moni oli tullut myös hakemaan muuta ajateltavaa.

Olen ollut Bataclanissa esiintymässä ja käynyt myös katsomassa siellä muiden keikkoja. Ehkä yleinen turvallisuuden tunne paljon matkustavana sai taas pienen kolauksen. Mieleen tulevat 9-11:n jälkeisen ajat.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat