Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patinaa Pengerkadulla

Kulttuuri
 
Lauri Meri

Kulttuurikentällä väitellään jatkuvasti siitä, pitäisikö panostaa enemmän seiniin vai sisältöihin.

Ryhmäteatterin aikoinaan 1980-luvun alussa käyttöön ottaman Pengerkadun vanhan varastotilan seiniin olisi ainakin syytä satsata, jotta alun perin elokuvateatteriksi rakennettu tila saataisiin säilymään teatterikäytössä.

Ryhmäteatterin keskitettyä toimintansa Helsinginkadun näyttämölleen Pengerkadun näyttämö sai jatkoaikaa Helsingin kaupunginteatterin väistötilana, mutta kuinka käy puolentoista vuoden kuluttua kaupunginteatterin remontin valmistuttua.

Pengerkadun teatterisalissa koettiin Ryhmäteatterin vuosina niin monia värisyttäviä ja tärisyttäviä kokemuksia, että sen seinät eivät tunnu pelkästään kuiskaavan vaan suorastaan soittavan fanfaaria kaikille ikimuistoisille hetkille.

Siinä on tietysti haastetta kerrakseen kaikille uusille yrittäjille.

Kaupunginteatterin Mestari joutuu esitystilansa takia armottoman läpivalaisun kohteeksi, etenkin kun ohjauksesta vastaa Ryhmäteatterin kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Kari Heiskanen ja nimiroolissa nähdään saman teatterin palkeilla useasti nähty Taneli Mäkelä.

Vanhan maineen varaan rakentaminen saattaa olla kaupunginteatterilta tietoinen ratkaisu, mutta Mestarin kohdalla se ei toimi.

Kaupunginteatterin kausi väistötiloissa on alkanut kovin innottomasti.

Panokset on selvästi asetettu paluumuuton jälkeiseen aikaan, nyt eletään säästöliekillä.

Pengerkadulla vaatimattomuus on jo vaivaannuttavaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat