Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jennifer Lawrence poistettiin Israelissa Nälkäpeli-julisteista – ”Naisten kuvat revitään usein alas”

Kulttuuri
 
Jennifer Lawrence on poistettu joistakin israelilaisista Matkijanärhi-julisteista. Jäljelle on jäänyt pelkkä närhi. Kuvakaappaus israelilaiselta Ynet-sivustolta.
Jennifer Lawrence on poistettu joistakin israelilaisista Matkijanärhi-julisteista. Jäljelle on jäänyt pelkkä närhi. Kuvakaappaus israelilaiselta Ynet-sivustolta.

Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeinen osa Matkijanärhi, osa 2 on tullut elokuvateattereihin suuren mediasirkuksen saattelemana ympäri maailman.

On kuitenkin maailmankolkka, jossa elokuvan päätähteä Jennifer Lawrencea ei nähdä aivan yhtä paljon katukuvassa kuin muualla.

The Guardianin mukaan Israelissa elokuvan julisteita on muokattu uuteen uskoon poistamalla niistä Lawrencen kuva. Lawrencen esittämän Katniss Everdeenin ja tämän jousipyssyn sijaan julisteissa nähdään pelkkä matkijanärhi.

Lawrence on poistettu julisteista muutamissa israelilaiskaupungeissa kuten Bnei Brakissa ja Jerusalemissa.

”Huomasimme, että Jerusalemissa revitään usein alas julisteita, joissa on naisen kuva. Bnei Brakissa taas ei sallita lainkaan julisteita, joissa on naisen kuva”, kertoi Nälkäpeli-elokuvien israelilainen pr-edustaja israelilaiselle Ynet-nettisivustolle.

Bnei Brak sijaitsee Tel Avivin lähistöllä ja tunnetaan ultraortodoksijuutalaisuuden keskuksena.

Bnei Brakin halu kieltää naisten kuvat perustuu pelkoon, että kuvat ”kiihdyttävät kaupungin asukkaiden tunteita”, kertoo israelilainen sivusto Haaretz.

Julisteiden levittämisestä Israelissa vastaava yhtiö on kertonut, että he ovat joutuneet aiemmin ”loputtoman vandalismin” kohteiksi, minkä vuoksi he päättivät tällä kertaa olla ottamatta riskiä.

Varietyn mukaan Nälkäpeli-sarjan neljännen eli viimeisen osan odotetaan tuottavan avausviikonloppunaan maailmanlaajuisesti yli 280 miljoonaa euroa.

Elokuvasarjan edellinen osa Matkijanärhi, osa 1 keräsi avausviikonloppunaan 258 miljoonaa euroa. Summa oli selvästi pienempi kuin sarjan kahden ensimmäisen osan kohdalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat