Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi suomalaista soittaa Sibelius-kilvan avauspäivänä

Viulukilpailun alkuerät kestävät kaksi päivää.

Kulttuuri
 
Markku Ulander
Sara Etelävuori
Sara Etelävuori Kuva: Markku Ulander

Arpa ratkaisi Tasmaniasta Australiasta saapuneen Katerina Nazarovan 11. kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun ensimmäiseksi kilpailijaksi. Hän soittaa alkuerän aluksi maanantaiaamuna klo 10 Helsingin Konservatorion konserttisalissa (Ruoholahdentori 6). Alkuerät soitetaan maanantaista keskiviikkoon klo 10 ja klo 17.

Nazarovasta lähtien kilpailijat soittavat aakkosjärjestyksessä. Toisena soittaa siis japanilainen Seiji Okamoto klo 10.30. ja jo kolmantena Pekko Pulakka klo 11. Sara Etelävuori on vuorossa maanantai-iltana klo 18.30. ja tiistain aamuerässä loput suomalaiset soittavat peräkkäin heti aamulla: Kasmir Uusitupa klo 10 ja Juho Valtonen klo 10.30.

Esikarsinnan läpäisi 45 viulistia, joista soittamaan on saapunut 39 viulistia. Välieriin pääsevät noin 20 viulistia kerrotaan keskiviikkona noin klo 21.30. Välierät ovat samassa salissa perjantaista sunnuntaihin klo 10 ja klo 17 ja finaalit Musiikkitalossa 1.–3. joulukuuta klo 18.

Kilpaan liittyviä haastatteluja, näkökulmia ja kilvan edetessä myös arvioita löydät osoitteesta www.hs.fi / kulttuuri. Lisää kilpailusta myös www.sibeliuscompetition.fi

OIKAISU HS 24.11.2015: Maanantaina 23. marraskuuta kirjoitettiin, että Sara Etelävuori soittaisi Sibelius-viulukilvan alkuerässä maanantaina kello 18.30. Hän soittaa tiistaina 24. marraskuuta kello 18.30.

Markku Ulander
Pekko Pulakka
Pekko Pulakka
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat