Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Celine Dion itketti gaalayleisöä Edith Piafin rakkauslaululla – esitys oli kunnianosoitus Pariisin uhreille

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Celine Dionin esityksen taustalle heijastettiin Pariisi-kuvia.
Celine Dionin esityksen taustalle heijastettiin Pariisi-kuvia. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Kanadanranskalainen laulajatar Celine Dion osoitti kunnioitustaan sunnuntai-iltana Pariisin iskujen uhreille laulamalla American Music Awards -gaalassa Édith Piafia. Asiasta kertovat useat viestimet, esimerkiksi The Guardian ja Los Angeles Times.

Dion lauloi gaalassa orkesterin säestyksellä yhden Piafin tunnetuimmista lauluista, Hymne à L’amourin (Hymni rakkaudelle). Ranskankielisen musiikin taustalle heijastettiin kuvia Pariisin nähtävyyksistä, trikolorista ja iskujen jälkeisistä katunäkymistä.

Edith Piaf kirjoitti Hymne à L’amourin vuonna 1949. Hän omisti sen ranskalaisnyrkkeilijä Marcel Cerdanille, joka kuoli lentokoneturmassa matkallaan Pariisista New Yorkiin. Cerdan oli ollut matkalla tapaamaan rakastettuaan Piafia.

”Celinen esitys auttaa meitä käsittelemään tunteitamme laulun välityksellä, kun pelkät sanat eivät riitä”, sanoi American Music Awardsin tuottaja Larry Klein tiedotteessaan.

Gaalayleisössä useiden silmien raportoitiin kostuneen Dionin koskettavasta, joskin myös varsin epäpuhtaasta esityksestä. Esityksen voi katsoa täältä sekä alla:

Dionin esitteli näyttelijä Jared Leto, joka kertoi esiintyneensä 30 Seconds to Mars -yhtyeensä kanssa Bataclanissa vain kuukausi sitten. Leto kutsui iskua ”kauhistuttavaksi ja tunteettomaksi tragediaksi” ja luetteli niiden ystäviensä ja kollegojensa nimiä, joiden kanssa hän oli tuona iltana ollut Bataclanissa. Yksi heistä oli myöhemmin saanut surmansa Bataclanissa.

Leto myös vaati rauhaa koko maailmaan ja korosti, että kaikki maat ovat samanarvoisia, niin Ranska, Syyria, Venäjä, Mali, Lähi-itä kuin Yhdysvallatkin.

Sunnuntai-iltana Los Angelesissa juhlitun American Music Awardsin suurimmat voittajat olivat Taylor Swift sekä One Direction -yhtye. Swift voitti vuoden kappale -kategorian singlellään Blank Space sekä vuoden albumi -kategorian levyllään 1989. One Direction valittiin vuoden artistiksi.

Vuoden naispuolisena artistina popin ja rockin saralla palkittiin Ariana Grande, miesten puolella saman palkinnon sai Ed Sheeran.

American Music Awards (AMA) on yksi suurimmista yhdysvaltalaisista musiikkipalkinnoista yhdessä Grammyjen, Billboard Music Awardsien ja Rock and Roll Hall of Fame -palkintojen kanssa.

AMA-palkinnot jaetaan suosion perusteella, toisin kuin esimerkiksi Grammy-palkinnot, jotka jaetaan viihdeteollisuuden väen äänestyksen perusteella. Vuodesta 1974 lähtien järjestetty kilpailu on tarkoitettu pääasiassa Yhdysvalloista kotoisin oleville artisteille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat