Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunginjohtaja: Riihimäen taidemuseota ei lakkauteta

Kulttuuri
 
Heikki Tuuli
Yleiskuvaa Riihimäen taidemuseon tämänhetkisestä näyttelystä jossa on esillä kokoelmateoksia.
Yleiskuvaa Riihimäen taidemuseon tämänhetkisestä näyttelystä jossa on esillä kokoelmateoksia. Kuva: Heikki Tuuli

Riihimäen taidemuseo jatkaa ensi vuonna toimintaansa normaalisti, sanoo Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen.

Riihimäen kaupungin sivistyslautakunta ehdotti viime viikolla, että taidemuseo suljetaan ja teokset siirretään Vantaalle varastoon. Lautakunnan mielestä nykyinen tila on kaupungille liian kallis.

”Museon lakkauttaminen ei ole meillä ollut todellisuudessa vireillä. Museoiden yhdistämistä on aiemmin selvitetty, mutta Riihimäen taidemuseota ei tulla ensi vuonna lakkauttamaan”, Keskiruokanen sanoo.

Riihimäen taidemuseo on perustettu vuonna 1995 Tatjana ja Pentti Wähäjärveltä saatua lähes 2 300 teoksen lahjoituskokoelmaa varten. Valtakunnallisesti merkittävän kokoelman ydin on 36 Helene Schjerfbeckin teosta. Kokoelman vakuutusarvo mitataan miljoonissa euroissa.

Ehdotus herätti huolta muiden muassa riihimäkeläisten taiteilijoiden keskuudessa. Riihimäen kuvataiteilijat ry perusti nettiadressin taidemuseon toiminnan turvaamisen puolesta. Tänään maanantaina 23. marraskuuta nimimerkki ”Entinen riihimäkeläinen” ehdotti Aamupostin mielipidepalstalla, että kaupunki myisi kolme Schjerfbeckin teosta museotoiminnan rahoittamiseksi.

”Kaupungin ja Wähäjärvien välillä on sopimus. Jos jotakin uutta kokoelman suhteen suunnitellaan, tehdään sitä yhdessä lahjoittajan edustajan kanssa”, Keskiruokanen sanoo. ”Kokoelma on meille kulttuuriprofiilin kannalta erittäin tärkeä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat