Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden iloisin musiikkivideo kertoo nujerretusta ebolasta – mutta Liberiassa löytyi uusia tapauksia

Kulttuuri
 
Sierraleonelainen sairaanhoitaja tanssahtelee Bye Bye Ebola -musiikin tahtiin musiikkivideolla. Kuvakaappaus Youtubesta.
Sierraleonelainen sairaanhoitaja tanssahtelee Bye Bye Ebola -musiikin tahtiin musiikkivideolla. Kuvakaappaus Youtubesta.

Bye Bye Ebola -nimellä kulkeva musiikkivideo on nimetty ansaitusti ”vuoden iloisimmaksi” Global Citizenin artikkelissa.

Sierraleonelainen räppäri Block Jones ja Freetown Uncut -kollektiivi tekivät remiksauksen Azonto-hitistä juhliakseen sitä, että Guinea ja Sierra Leone ovat Maailman terveysjärjestön mukaan vapautuneet tappavasta taudista.

Riemukkaalla videolla sairaanhoitajat, koululapset ja taudista selviytyneet tanssivat alkuaan Ghanasta olevan musiikkigenren tahtiin.

”Meidän täytyy muistaa edelleen kaikki tärkeät varotoimet käsienpesusta lähtien”, Jones muistuttaa oheisella BBC:n videolla. Videolla on myös muita aiheeseen liittyviä haastatteluita.

Ebola diagnosoitiin vuonna 1976, ja Länsi-Afrikassa joulukuussa 2013 puhjennut epidemia on ollut toistaiseksi laajin. Se on ehtinyt tappaa yli 11 000 ihmistä.

Liberiassa ei jaeta Sierra Leonen riemua. Maa julistettiin vapaaksi taudista aikaisemmin syksyllä, mutta nyt kolmelta maan kansalaiselta on löydetty virus, ja 146 on tarkkailussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nykyepidemiassa noin 30 prosenttia varmoista ebolatartunnan saaneista on parantunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat