Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riihimäen taidemuseota ei lakkauteta

Kulttuuri
 
Heikki Tuuli
Riihimäen taidemuseon tämänhetkisessä näyttelyssä on esillä kokoelmateoksia.
Riihimäen taidemuseon tämänhetkisessä näyttelyssä on esillä kokoelmateoksia. Kuva: Heikki Tuuli

Riihimäen taidemuseo jatkaa ensi vuonna toimintaansa normaalisti, sanoo kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen Riihimäeltä.

Riihimäen kaupungin sivistyslautakunta ehdotti viime viikolla, että museo suljetaan ja teokset siirretään Vantaalle varastoon. Lautakunnan mielestä nykyinen tila on liian kallis.

”Museon lakkauttaminen ei ole meillä ollut todellisuudessa vireillä. Museoiden yhdistämistä on aiemmin selvitetty, mutta Riihimäen taidemuseota ei tulla ensi vuonna lakkauttamaan”, Keskiruokanen sanoo.

Riihimäen taidemuseo on perustettu vuonna 1995 Tatjana ja Pentti Wähäjärveltä saatua lähes 2 300 teoksen lahjoituskokoelmaa varten. Valtakunnallisesti merkittävän kokoelman ydin on 36 Helene Schjerfbeckin teosta. Kokoelman vakuutusarvo mitataan miljoonissa euroissa.

Heikki Tuuli
Helene Schjerfbeckin 1943 tai 1944 maalaama Pariisitar kuuluu Riihimäen taidemuseon Wähäjärvi-kokoelmaan.
Helene Schjerfbeckin 1943 tai 1944 maalaama Pariisitar kuuluu Riihimäen taidemuseon Wähäjärvi-kokoelmaan.

Ehdotus museon sulkemisesta huolestutti muiden muassa riihimäkeläisiä taiteilijoita. Riihimäen kuvataiteilijat ry perusti nettiadressin taidemuseon toiminnan turvaamisen puolesta.

Maanantaina nimimerkki ”Entinen riihimäkeläinen” ehdotti Aamupostin mielipidepalstalla, että kaupunki myisi kolme Schjerfbeckin teosta museon rahoittamiseksi.

”Kaupungin ja Wähäjärvien välillä on sopimus. Jos jotakin uutta kokoelman suhteen suunnitellaan, tehdään sitä yhdessä lahjoittajan edustajan kanssa”, Keskiruokanen sanoo.

”Kokoelma on meille kulttuuriprofiilin kannalta erittäin tärkeä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat