Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nälkäpeli-julisteita muokattiin Israelissa

Kulttuuri
 
Jennifer Lawrence on poistettu joistakin israelilaisista Matkijanärhi-julisteista. Jäljelle on jäänyt pelkkä närhi. Kuvakaappaus israelilaiselta Ynet-sivustolta.
Jennifer Lawrence on poistettu joistakin israelilaisista Matkijanärhi-julisteista. Jäljelle on jäänyt pelkkä närhi. Kuvakaappaus israelilaiselta Ynet-sivustolta.

Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeinen osa Matkijanärhi, osa 2 on tullut elokuvateattereihin eri puolilla maailmaa mediasirkuksen saattelemana.

Israelissa elokuvan julisteet eivät ole kelvanneet sellaisenaan, kertoo The Guardian.

Niistä on poistettu pääosan esittäjän Jennifer Lawrencen kuva. Lawrencen esittämän Katniss Everdeenin ja tämän jousipyssyn sijaan julisteissa nähdään pelkkä matkijanärhi.

Lawrence on poistettu julisteista muutamissa kaupungeissa kuten Bnei Brakissa ja Jerusalemissa.

”Huomasimme, että Jerusalemissa revitään usein alas julisteita, joissa on naisen kuva. Bnei Brakissa taas ei sallita lainkaan julisteita, joissa on naisen kuva”, kertoi Nälkäpeli-elokuvien israelilainen pr-edustaja israelilaiselle Ynet-nettisivustolle.

Bnei Brak sijaitsee Tel Avivin lähistöllä ja tunnetaan ultraortodoksijuutalaisuuden keskuksena.

Bnei Brakin halu kieltää naisten kuvat perustuu pelkoon, että kuvat ”kiihdyttävät kaupunkilaisten tunteita”, kertoo israelilaissivusto Haaretz.

Julisteiden levittämisestä Israelissa vastaava yhtiö on kertonut, että he ovat joutuneet aiemmin ”loputtoman vandalismin” kohteiksi, minkä vuoksi he päättivät tällä kertaa olla ottamatta riskiä.

Elokuvalehti Varietyn mukaan Nälkäpeli-sarjan neljännen eli viimeisen osan odotetaan tuottavan avausviikonloppunaan maailmanlaajuisesti yli 280 miljoonaa euroa.

Sarjan edellinen osa Matkijanärhi, osa 1 keräsi avausviikonloppunaan 258 miljoonaa euroa. Summa oli selvästi pienempi kuin sarjan kahden ensimmäisen osan kohdalla.

Suomessa elokuvan on nähnyt sunnuntaihin mennessä 67 000 katsojaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat