Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dokumentti Anneli Auerista vie elokuvantekijätkin käräjille – tuottaja ja ohjaaja riitelevät valtionpalkinnosta

Kulttuuri
 
First Floor Production
Anneli Auer vankilassa valokuvassa, joka julkistettiin Ulvilan murhamysteeri -dokumentin markkinointia varten 2014.
Anneli Auer vankilassa valokuvassa, joka julkistettiin Ulvilan murhamysteeri -dokumentin markkinointia varten 2014. Kuva: First Floor Production

Elokuvaohjaaja Pekka Lehto riitelee tuotantoyhtiönsä kanssa elokuvansa saamasta valtionpalkinnosta eli laatutuesta.

Kiista koskee dokumenttielokuvaa, joka tunnetaan nimellä Ulvilan murhamysteeri. Dokumentti kertoo Anneli Auerista, hänen puolisonsa surmasta vuonna 2006 sekä surmatutkinnan omituisuuksista ja lukuisista oikeudenkäynneistä.

Lehto on jättänyt asiasta haasteen Helsingin käräjäoikeuteen. Oikeus ratkoo kiistaa aikaisintaan alkuvuodesta 2016.

Kiista koskee laatutuen ohessa jaettavan rahan jakamista. Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion audiovisuaalinen taidetoimikunta myönsi maaliskuussa laatutukea kymmenille elokuville. Ulvilan murhamysteeri oli yksi tuen saajista. Se sai laatutukea 20 000 euroa.

Jussi Helttunen
Elokuvaohjaaja Pekka Lehto
Elokuvaohjaaja Pekka Lehto

Haastehakemuksessa Lehto vaatii laatutuesta 40 prosenttia itselleen, kun yhtiö on maksanut hänelle 20 prosenttia. Lehto vetoaa asiassa tuottajan ja ohjaajan väliseen sopimukseen.

Elokuvan valmisti tuotantoyhtiö First Floor Production. Sen nokkamies, elokuvatuottaja Pauli Pentti pitää Lehdon vaatimusta perusteettomana. Tuotantoyhtiön käräjäoikeudelle jättämässä vastauksessa todetaan, että sopimus, johon Lehto vetoaa, on allekirjoittamaton.

Tuotantoyhtiö vetoaa aiemmin allekirjoitettuun sopimukseen, jonka mukaan ohjaajalle kuuluu laatutuesta 20 prosenttia. Lisäksi tuotantoyhtiö toteaa käräjäoikeudelle toimitetussa selvityksessä, että Lehdolle on jo maksettu ohjaajapalkkiota sovitusti, kaikkiaan 60 000 euroa.

Kari Pullinen
Elokuvatuottaja Pauli Pentti
Elokuvatuottaja Pauli Pentti

Dokumenttielokuva Ulvilan murhamysteeri valmistui vuonna 2014 ja sai ensi-iltansa Sodankylän elokuvajuhlilla. Elokuvateatterikierroksen jälkeen Yle on esittänyt dokumentin myös kanavillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat