Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barack Obama laulaa negrospirituaalia Coldplayn uutuuslevyllä

Kulttuuri
 
Barack Obaman hurmoksellisen muistopuheen huipennus
Barack Obaman hurmoksellisen muistopuheen huipennus
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhkesi laulamaan osana hurmoksellista puhettaan Charlestonin joukkosurmassa kuolleen Clementa Pinckneyn muistotilaisuudessa 26. kesäkuuta. Joukkosurmassa kuoli yhteensä yhdeksän ihmistä. (Kuva: Reuters, editointi ja tekstitys: Heidi Lämsä)

Maailman musiikin jättiläisten joukkoon kivunnut poprock-yhtye Coldplay tähyää nyt entistäkin korkeammalle. Yhtyeen uudella levyllä laulaa nimittäin ihminen maailmanpolitiikan huipulta, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

The Independentin mukaan Obama laulaa ensi viikon perjantaina julkaistavalla A Head Full of Dreams -levyllä ympäri maailman tunnettua negrospirituaalia Amazing Grace.

Alun perin presidentti lauloi sen Charlestonin kirkkosurmien uhrien muistotilaisuudessa kesäkuussa. Yhdeksän tummaihoista uhria oli kuollut edellisellä viikolla valkoihoisen ampujan luoteihin Emanuelin metodistikirkossa Charlestonissa.

Obama oli pitämässä muistopuhetta samaisessa kirkossa pastori Clementa Pinckneyn muistolle, kun hän kesken puheensa hän puhkesi laulamaan Amazing Gracea. Papisto ja monituhatpäinen seurakunta liittyi pian mukaan lauluun.

Laulun jälkeen Obama luetteli kaikkien yhdeksän surmansa saaneen nimen.

Asiantuntijoiden mukaan Obaman puhe oli yksi hänen presidenttikautensa tunteikkaimmista ja ikimuistoisimmista. Videopätkä laulusta levisi pian kaikkialle maailman medioissa ja herätti paljon positiivista huomiota.

Coldplay kysyi Valkoiselta talolta lupaa muistotilaisuudessa äänitetyn laulun käyttöön ja sai sen. Bändi pyysi lupaa myös Emanuelin metodistikirkolta.

”Meillä on pieni pätkä Amazing Grace -laulusta, jota presidentti lauloi kirkossa”, kertoi Coldplayn nokkamies Chris Martin The Sun -lehdelle. Hänellä oli myös selitys lauluvalinnalle: ”Hänen tekonsa historiallisen merkityksen ja myös laulun sanoman vuoksi: ’Olin hukassa, mutta nyt olen turvassa’”, Martin selitti.

Jos Coldplay arvostaa Obaman muusikonkykyjä, samoin on mitä ilmeisimmin myös toisin päin.

Obaman viime elokuussa julkistamalla Spotify-listalla oli mukana myös yksi Coldplayn kappale, Paradise. Lisäksi listalta löytyi Florence + the Machinea, Rolling Stonesia, Stevie Wonderia ja Bob Dylania.

Obaman lisäksi Coldplayn seitsemännellä studiolevyllä ovat mukana muun muassa Beyoncé, Noel Gallagher sekä Chris Martinin ex-vaimo, näyttelijä Gwyneth Paltrow.

Martinin mukaan kyseessä on ”hippilevy, joka käsittelee rakkautta ja hyväksyntää”.

Levy julkaistaan 4. joulukuuta.

Jonathan Ernst / Reuters
Barack Obama puhkesi laulamaan kesäkuussa Emanuelin metodistikirkossa Charlestonissa kesken muistopuheen.
Barack Obama puhkesi laulamaan kesäkuussa Emanuelin metodistikirkossa Charlestonissa kesken muistopuheen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat