Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinginkadulle avautuu uusi elokuvateatteri – yhdistää elokuvat ja baarin

Kulttuuri
 
HS arkisto
Uusi elokuvateatteri Riviera avataan vanhalle paikalle Harjukadun ja Helsinginkadun kulmaan. Kuva on vuodelta 1966, jolloin elokuvateatteri, tuolloin nimellä Kruunu, oli juuri vaihtanut omistajaa.
Uusi elokuvateatteri Riviera avataan vanhalle paikalle Harjukadun ja Helsinginkadun kulmaan. Kuva on vuodelta 1966, jolloin elokuvateatteri, tuolloin nimellä Kruunu, oli juuri vaihtanut omistajaa. Kuva: HS arkisto

Helsinginkadun ja Harjukadun kulmassa aikoinaan toiminut elokuvateatteri Riviera avataan uudelleen. Uusi elokuvateatterin ja baarin yhdistelmä aukeaa ensi vuonna.

Elokuvateatterin nimeksi tulee todennäköisesti Riviera. Huoneiston on vuokrannut teatteria pyörittämään perustettu yhtiö Movie & Night.

Hankkeen puuhamiehet ovat saaneet tukea elokuvateatterin perustamiseen Suomen elokuvasäätiöltä. Myös Helsingin kaupunki tukee hanketta, sanoo hankkeen puuhamies Atte Laurila.

Vanhassa elokuvateatterissa paikkoja oli parisataa, mutta uuteen Rivieraan paikkoja tulee huomattavasti vähemmän, todennäköisesti satakunta. ”Standardit ovat muuttuneet”, Laurila sanoo.

”Olemme miettineet mitä elokuvateatteri voi nykyään olla. ”Meillä on leffat ja baari erikseen, mutta salin puolelle on tarkoitus myös saada tarjoilua. Istuimet suunnitellaan, niin että tarjoilija voi tuoda ruokaa ja juomaa. Tarjoilu on tyyliin tapasta ja viiniä. Esikuvina ovat toimineet Alamon Drafthouse Yhdysvalloissa ja Electric Cinema Britanniassa.”

Laurilan mukaan Rivierassa esitettävät elokuvat ovat samoja kuin kaupallisella puolella, mutta mukana on myös erikoisnäytöksiä. Perustajilla on elokuva-alan kokemusta.

”Yritämme pitää tarjonnan laajana. Aiomme myös keskittyä laatuun, sellaiseen jota Finnkino ei välttämättä esitä”, Laurila sanoo.

”Oheen tehdään aikuisten baari.”

Samalla paikalla Kallion ja Harjun kaupunginosien rajapinnassa on esitetty elokuvia ennenkin. Elokuvateatteritoiminta samassa huoneistossa, Harjukatu 2:ssa alkoi vuonna 1955 Kruunu-nimisenä. Kinon nimi vaihtui Rivieraksi vuonna 1977. Se suljettiin 1982 ja elokuvateatteritoiminta loppui. Sen jälkeen tila on ollut hengellisenä tilana sekä teatterikäytössä.

Monet ovat haaveilleet elokuvateatterin perustamisesta Helsinkiin, mutta hankkeet eivät ole toteutuneet. Esimerkiksi korttelikino Axan avaaminen uudestaan Töölöön meni mönkään. Miten Riviera onnistuu?

”Meillä on erilainen tilanne kuin Axassa”, Laurila sanoo.

”Me olemme vuokranneet tilan kohtuuhinnalla eikä meidän ole tarvinnut kerätä miljoonaa tilan ostoon. Meidän konsepti kallistuu myös vahvasti tarjoilupuoleen, jossa meillä on vahva partneri, Son of A Punch -ravintolayhtiö. En uskaltaisi avata vanhaa elokuvateatteria pelkästään, mutta meidän liiketoimintamalli onkin erilainen ja tiimi vahva.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat