Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi elokuvateatteri yhdistää elokuvat ja baarin

Kulttuuri
 
HS arkisto
Uusi elokuvateatteri Riviera avataan vanhalle paikalle Harjukadun ja Helsinginkadun kulmaan. Kuva on vuodelta 1966, jolloin elokuvateatteri, tuolloin nimellä Kruunu, oli juuri vaihtanut omistajaa.
Uusi elokuvateatteri Riviera avataan vanhalle paikalle Harjukadun ja Helsinginkadun kulmaan. Kuva on vuodelta 1966, jolloin elokuvateatteri, tuolloin nimellä Kruunu, oli juuri vaihtanut omistajaa. Kuva: HS arkisto

Helsinginkadun ja Harjukadun kulmassa aikoinaan toiminut elokuvateatteri Riviera aiotaan avata uudelleen. Uusi elokuvateatterin ja baarin yhdistelmä aukeaa ensi vuonna.

Elokuvateatterin nimeksi tulee todennäköisesti Riviera. Huoneiston on vuokrannut teatteria pyörittämään perustettu yhtiö Movie & Night.

Puuhamiehet ovat saaneet tukea elokuvateatterin perustamiseen Suomen elokuvasäätiöltä. Myös Helsingin kaupunki tukee hanketta, sanoo puuhamies Atte Laurila.

Vanhassa elokuvateatterissa paikkoja oli parisataa, mutta uuteen Rivieraan paikkoja tulee vähemmän, todennäköisesti satakunta. ”Standardit ovat muuttuneet”, Laurila sanoo.

”Olemme miettineet mitä elokuvateatteri voi nykyään olla. Meillä on leffat ja baari erikseen, mutta salin puolelle on tarkoitus myös saada tarjoilua. Istuimet suunnitellaan niin, että tarjoilija voi tuoda ruokaa ja juomaa. Tarjoilu on tyyliin tapasta ja viiniä. Esikuvina ovat toimineet Alamon Drafthouse Yhdysvalloissa ja Electric Cinema Britanniassa.”

Laurilan mukaan Rivierassa esitettävät elokuvat ovat samoja kuin kaupallisella puolella, mutta mukana on myös erikoisnäytöksiä. Perustajilla on elokuva-alan kokemusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat