Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekko Pulakka avasi Sibelius-välierät

Kulttuuri
 
Heikki Tuuli
Pekko Pulakka odottaa tietoa Sibelius-viulukilpailun finaalipaikoista rennoin mielin.
Pekko Pulakka odottaa tietoa Sibelius-viulukilpailun finaalipaikoista rennoin mielin. Kuva: Heikki Tuuli

Pekko Pulakka, 23, avasi kansainvälisen Sibelius-viulukilpailun välierät perjantaiaamuna Konservatorion konserttisalissa.

”Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. Välierässä soitossani oli vielä enemmän rauhaa, kun oli pidempi sessio ja ohjelmisto oli hyvin mieleinen.”

Pulakka voitti viime vuonna koesoitossa Turusta konserttimestarin paikan, joten nuoren muusikon leipä on turvattu. Konserttimestari on sinfoniaorkesterin parhaiten palkattu muusikko, vaikka palkat ovatkin vain pieni murto-osa menestyvien kapellimestarien ja solistien palkkioista.

”Mitään hävittävää minulla ei ollut. Elämäni ei mullistu, pääsen finaaliin tai en. Orkesterityöt jatkuvat joka tapauksessa kisojen jälkeen. Siinä mielessä voin olla rennoin mielin.”

Pulakka harjoittelee tietysti mahdollisen finaalipaikan varalta nyt pakollista Jean Sibeliuksen viulukonserttoa sekä toiseksi finaalikonsertoksi kilpailuohjelmistosta valitsemaansa Dmitri Šostakovitšin ensimmäistä viulukonserttoa.

”Sibeliuksen konserton olen saanut soittaa kahden orkesterin solistina, mutta Šostakovitšin viulukonserton harjoittelun aloitin vasta tammikuisen Kuopion viulukilpailun jälkeen.”

Pulakka sijoittui Kuopion kansallisessa viulukilpailussa komeasti toiseksi.

Voiton vei Tami Pohjola, joka ei osallistunut Sibelius-viulukilpailuun.

Toinen välieriin päässyt suomalainen on Sara Etelävuori, joka soitti alkuerissä lähes vimmaisen intensiivisesti. Hänen esiintymisvuoronsa on lauantaina klo 18.

Tuomaristo valitsee finalistit sunnuntai-iltana. Maanantai on välipäivä. Finaalit ovat tiistaista torstaihin Musiikkitalossa kello 18. Jokainen finalisti soittaa kaksi konserttoa: Sibeliuksen konserton sekä kilpailuohjelmistosta valitsemansa toisen konserton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat