Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedonjulkistamispalkinto Lasten omalle vuosikirjalle

Kulttuuri
 

Elämykselliselle tietokirjalle juhla-, liputus- ja merkkipäivistä on myönnetty 15 000 euron suuruinen valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Tuula Korolaisen ja Riitta Tuluston toimittama ja Maija Hurmeen kuvittama Lasten oma vuosikirja, joka palkintoperusteiden mukaan ”yhdistää taitavasti tietopohjaista asiatekstiä, runoja ja satuja.”

Lasten keskuksen julkaisema kirja sopii sekä kantasuomaisille että uussuomalaisille perheille ja sitä voi hyödyntää yhtä hyvin päiväkodeissa kuin kouluissa. Uskonnollista juhlista kirjassa esitetään esimerkiksi muslimien Id-al-Fitr, juutalaisten hanukka, ortodoksien pääsiäinen ja muinaissuomalaisten kekri.

Uusista merkkipäivistä mukana ovat mm. autoton päivä, isovanhempien päivä ja nallejen päivä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) myönsi eilen 20 000 euron suuruiset tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnot kustantaja, suomentaja Kimmo Pietiläiselle ja kulttuurintutkija Markku Niemiselle, joka on tehnyt näkyvää työtä Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin säilyttämisen puolesta.

Kirjailija Tiina Raevaara sai puolestaan palkinnon tieteellisen näkökulman tuomisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kirjailija Juha Vakkuri taas palkittiin Afrikan tuntemuksen lisäämisestä Suomessa. ” Vakkurin tapa hahmottaa Afrikan eri maiden tilannetta on haastanut suomalaisen valtamedian tapaa raportoida maanosan tapahtumista”, todettiin palkintoperusteluissa.

Tiedonjulkistamispalkinnon sai myös tv-sarja Suomi on ruotsalainen ja sarjasta tehty kirja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat