Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sarjakuvia ja rakastettua keramiikkaa: Emmassa ensi vuonna Ad Reinhardtin ja Rut Brykin näyttelyt

Uusi toistuva kokoelmanäyttely tuo museoon kansainvälistä nykytaidetta neljän vuoden välein

Kulttuuri
 
Ad Reinhardt: How to Look at a Cubist Painting (1946)
Ad Reinhardt: How to Look at a Cubist Painting (1946)

Espoon Modernin taiteen museo Emmassa nähdään vuonna 2016 Ad Reinhardtin, Camilla Vuorenmaan ja Rut Brykin näyttelyt.

Kevään aloittaa helmikuussa avautuva Reinhardt-näyttely, joka esittelee 1913–1967 eläneen amerikkalaisen abstraktin taiteilijan poliittisia sarjakuvia ja satiirisia pilapiirroksia. Näyttelyn ytimessä on Reinhardtin 1940-luvulla piirtämä taidesarjakuva How to Look, jolla Reinhardt puolusti modernia taidetta.

Reinhardt-näyttelyn rinnalla avautuu helmikuussa Suomen taideakatemian palkinnon voittaneen Camilla Vuorenmaan palkintonäyttely.

Toukokuussa Emmassa avautuu puolestaan Rut Brykin (1916–1999) näyttely, joka on osa Brykin ja hänen miehensä Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Bryk oli sodanjälkeisen Suomen taideteollisuuden keskeisiä taiteilijoita ja modernin keramiikkataiteen uudistaja. Viimeksi Brykin elämäntyöstä nähtiin suurempi näyttely Designmuseossa vuonna 2007.

Ari Karttunen / EMMA
Rut Bryk: Rut (1949)
Rut Bryk: Rut (1949)

Emman tulevan vuoden uusi avaus on Nykyaikaa etsimässä -ryhmänäyttely, joka kokoaa Espooseen nykytaiteen kansainvälisiä tekijöitä. Näyttely on määrä tuottaa kolmen tai neljän vuoden välein, museosta kerrotaan.

Nimensä näyttely ottaa Olavi Paavolaisen klassikkoesseestä, jossa Paavolainen pohti modernin ihmisen elämää 1920-luvulla. Myös näyttelyiden on määrä pureutua aikansa ilmiöihin.

Syksyllä 2016 järjestettävän ensimmäisen Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn teema on ”tarinallinen identiteetin muokkaus nykymaailmassa”.

Näyttelyn 20 taiteilijan joukossa ovat muun muassa Venetsian biennaalissa kesällä juhlittu saksalainen elokuvantekijä Harun Farocki ja Tukholman Moderna Museetissa viime kesänä ihastuttanut libanonilainen Akram Zaatari. Näyttelyn muita julkistettuja taiteilijoita ovat Berlinde de Bruyckere, Elke Silvia Krystufek, Jonathan Monk, Erwin Olaf ja Elly Strik.

”Nykyaikaa etsimässä ei ole pelkkä näyttely, vaan sen ympärille rakentuu laajamittainen screening-, performanssi- ja yleisöohjelma julkaisuineen”, sanoo Emman johtaja Pilvi Kalhama tiedotteessa.

Lisäksi museossa avautuu kesällä suomalaisen kokeellisen videotaiteen uranuurtaja Turppi-ryhmän (1982–1983) näyttely.

Emmassa jatkaa myös Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus, joka valmistui marraskuussa.

Ari Karttunen / EMMA
Camilla Vuorenmaa: Nimeämätön (2015)
Camilla Vuorenmaa: Nimeämätön (2015)

Oikaisu 1.12.2015 klo 8.24: Camilla Vuorenmaan näyttely avautuu helmikuussa, ei toukokuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat