Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkon mainos ei sovi Tähtien sodan alkuun – Carrie Fisher kritisoi elokuvateatterien päätöstä kieltäytyä mainoksesta

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
MARIO ANZUONI
Carrie Fisher poseerasi palkintogaalassa 14. marraskuuta.
Carrie Fisher poseerasi palkintogaalassa 14. marraskuuta. Kuva: MARIO ANZUONI

Tähtien sota -näyttelijä Carrie Fisher soimaa brittiläisiä elokuvateattereita, jotka ovat kieltäytyneet näyttämästä Englannin kirkon mainosta uuden Tähtien sota -elokuvan alussa.

Brittiläisiä Odeon-, Cineworld- ja Vue-elokuvateatteriketjuja edustava Digital Cinema Media -yhtiö hylkäsi kirkon 60 sekunnin pituisen mainoksen, vaikka elokuvamainontaa valvovat viranomaiset olivat sen hyväksyneet.

DCM:n mukaan huolena oli että osa yleisöstä pitäisi Isä meidän -rukousta siteeraavaa mainosta loukkaavana. DCM:n periaate on olla näyttämättä poliittisia tai uskonnollisia mainoksia.

DCM:n linjaa on paheksunut erityisesti Carrie Fisher, joka tunnetaan roolityöstään prinsessa Leiana, josta uudessa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa on tullut kenraali Leia Organa.

Fisher sanoi Mail on Sunday -lehdelle, ettei hän voi ymmärtää sensuuripäätöstä. Hänen mielestään mainos on kuin raamattu hotellihuoneissa.

”Ihmisten pitäisi hankkia elämä. En usko, että ’rukouksen voima’-mainos ennen Tähtien sota -elokuvaa loukkaa ketään”, Fisher sanoi.

Mainoksen hylkäämistä on paheksunut myös Britannian pääministeri David Cameron, jonka tiedottaja on ilmoittanut Cameronin pitävän päätöstä ”älyttömänä”. Samoilla linjoilla on tunnettu ateisti, biologi Richard Dawkins.

”Jos joku ’loukkaantuu’ jostain niin mitättömästä kuin rukouksesta, he ansaitsevatkin loukkaantua”, Dawkins sanoi The Guardianille.

Toisaalta maallisuuden asiaa ajava National Secular Society pitää DCM:n päätöstä ”täysin järkevänä”.

”Englannin kirkko on ylimielinen jos se kuvittelee, että sillä on automaattinen oikeus tyrkyttää viestiään yleisölle, joka on pakotettu katsomaan sitä mutta joka on maksanut rahaa aivan erilaisesta kokemuksesta”, sanoi järjestön johtaja Terry Sanderson Guardianin haastattelussa.

Star Wars: The Force Awakens -elokuvan tuorein traileri julkaistiin viime viikolla. Elokuva tulee ensi-iltaan 16. joulukuuta.

Elokuva-alalla sen odotetaan olevan vuoden tuottoisimpia elokuvia.

Nyt.fi:n jutun tulevasta elokuvasta voi lukea täällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat