Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Napero-Finlandiasta Vain elämää -tähdeksi – Sannin menestys on kovan työn ja perheen tuen ansiota

Kulttuuri
 
Akseli Valmunen / HS
Musiikki on ollut Sannille jo lapsesta lähtien suurin intohimon kohde.
Musiikki on ollut Sannille jo lapsesta lähtien suurin intohimon kohde. Kuva: Akseli Valmunen / HS
Kuka?

Sanni Kurkisuo

 Laulaja ja näyttelijä, syntynyt Lohjalla 1993.

 Soittanut viulua kuusivuotiaasta, kävi Sibelius-lukion.

 Esiintyi Matti Kinnusen ohjaamassa Miss Farkku-Suomi -elokuvassa 2012.

 Esikoisalbumi Sotke mut ilmestyi 2013 ja toinen, Lelu, 2015.

 Esiintyi tänä vuonna myös Vain elämää -televisiosarjan neljännellä tuotantokaudella.

Joulukuun 12. päivänä Sanni Kurkisuo, 22, kiipeää Hartwall Areenan lavalle päättämään menestyksekkään työvuotensa.

Silloin päättyy tämän vuoden Vain elämää -kausi konsertissa yhdessä Anssi Kelan, Maija Vilkkumaan, Virve Rostin, Ville Gallen ja Pave Maijasen kanssa. Vain elämää nosti jo valmiiksi menestyneen Sannin entistä laajemman yleisön suosikiksi.

Onnenpotkusta puhuminen on kuitenkin vain osa totuutta, sillä Sanni on myös uuden ajan poptähti, joka on tehnyt määrätietoisesti kaikkensa musiikkinsa hyväksi.

Sanni nousee Warner Musicin toimiston sohvalta ja kättelee jämäkästi. Hän on luonnossa vielä hoikempi kuin televisiossa, ja hiukset ovat nyt tummemmat, siniset ja mustat.

Hän puhuu vuolaasti ja käyttää luontevasti sekaisin englanninkielisillä fraaseilla väritettyä katupuhetta ja markkinointijargonia, jossa ”presentoidaan” ja asiat ”resonoivat”. Tuntuu hämmentävältä, että vielä kesällä kuvatussa sarjassa Virve Rosti sanoi, että Sanni oli hänelle ennestään täysin tuntematon pissis.

”Vicky on suora tyyppi, joka ei puhu mitään turhaa”, Sanni sanoo. ”Oli ihanaa, että hän sanoi, että hänellä oli minusta ennakkoluulo, mutta sitten hän innostui siitä mitä mä olin tehnyt ja halusi jopa oppia multa jotain.”

Yle
Sanni voitti vuonna 2001 Napero-Finlandian ja häntä haastateltiin Pohjois-Suomen alueuutisissa.
Sanni voitti vuonna 2001 Napero-Finlandian ja häntä haastateltiin Pohjois-Suomen alueuutisissa.

Sanni esiintyi lahjakkaana lapsena jo vuonna 2001, kun hän voitti kahdeksanvuotiaana kirjoittamallaan sadulla ala-asteikäisten valtakunnallisen Napero-Finlandian.

14-vuotiaana hän teki omia kappaleita rockbändilleen ja muutti 16-vuotiaana yksin Lohjalta Helsinkiin Sibelius-lukion oppilaaksi ja oli mukana tekemässä kappaleita räpartisti Asteen levylle.

”Suomessa on aika pienet musiikkiympyrät, ja levy-yhtiöissä tiedettiin pian, että on olemassa tällainen Sanni, joka kirjoittaa omaa musaa. Muhun otettiin yhteyttä, mutta sanoin, että haluan ensin itse keksiä mitä mun oma musiikki on”, Sanni sanoo.

Räplevyjä tuottaneesta Henri ”Hank Solo” Salosesta tuli Sannille hyvä työpari, ja oma musiikki löysi muotonsa.

”Lopulta oli sitten yhden puhelinsoiton päässä, että päästiin esittelemään levy-yhtiöille sitä mitä oli tehty. Sanoin, että olisi kivaa, jos lähdette tähän mukaan, mutta jos ette halua, niin julkaisen nämä itse.”

Musiikki oli Sannille lapsesta lähtien suurin intohimon kohde, ja musiikkiunelmaa tukivat itsekin bändissä soittavat äiti ja isäpuoli.

Nordiskfilm
Sanni näytteli Miss Farkku-Suomi -elokuvassa vuonna 2012.
Sanni näytteli Miss Farkku-Suomi -elokuvassa vuonna 2012.

Lukioikäisenä Sanni kokeili näyttelemistäkin ja oli naispääosassa Kauko Röyhkän romaaniin perustuvassa Miss Farkku-Suomi -elokuvassa.

Vain elämää -sarjassa paljastui monien yllätykseksi myös, että Sanni osaa myös soittaa kitaraa ja elektronisia soittimia. Sanni arvelee, että hän ei ehkä vastaa kuvaa artistista, joka soittaa ja kirjoittaa omat kappaleensa.

”Ei mulla ollut tarvetta todistaa siinä mitään, mutta tutumpi ajatus varmaan on, että miehet tekee biisejä ja soittaa kitaraa ja tytöt katsoo vierestä ja soittaa suutaan.”

Vaikka Sannin elämä on kulkenut lähes vääjäämättä kohti musiikintekijän uraa, niin hän voisi kuvitella itsensä opiskelemassa jotain kirjoittamiseen ja kieleen liittyvää, jos kaikki olisi mennyt toisin.

”Ainoa missä on järkeä on, että löytää oman jutun ja haluaa kuunnella itseänsä. Onhan se vähän dreamer bullshitiä, mutta jos ei yritä, niin sitten se ei ainakaan tapahdu.”

Hannu Haapasalo / Nelonen
Vain elämää -neloskausi: Pave Maijanen (vas.), Sanni, VilleGalle, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Vicky Rosti ja Anssi Kela.
Vain elämää -neloskausi: Pave Maijanen (vas.), Sanni, VilleGalle, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Vicky Rosti ja Anssi Kela.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat