Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omaperäiset kirjoittajat saivat 17 000 euron Jäntti-palkinnot

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Perinteisesti alle 40-vuotiaille kirjailijoille jaettavat Kalevi Jäntin säätiön palkinnot menevät tänä vuonna verrattain kokeellisille kirjoittajille.

Säätiö antaa kolme 17 000 euron suuruista palkintoa. Ne saavat Kristian Blomberg (s. 1975) kolmannesta runoteoksestaan Valokaaria (Poesia), Iida Rauma (s. 1984) toisesta romaanistaan Seksistä ja matematiikasta (Gummerus) sekä Katja Raunio (s. 1985) esikoisromaanistaan Käy kaikki toteen (Teos).

Blombergin Valokaaria on ”fragmentaarista, virtaavaa runoutta, joka lipuu levollisesti ja vaivatta aforistisista säkeistä kysymysmuotoon ja dialogiin”, perusteluissa todetaan.

Iida Rauma ”hallitsee romaanimuodon perusainekset tasapainoisesti: kyvyn luoda kompleksisia henkilöitä ja kuvata näiden tunne- ja kokemusmaailma, taidon pitää tarinassa veto ja samalla rakenne ilmavana”.

Katja Raunion esikoisromaania raati kiittelee omaperäiseksi. Se ”näyttää, miten kirjallisuus voi olla yhtä aikaa täynnä naurua ja vakavasti otettavaa filosofiaa”.

Palkintolautakunnan muodostivat kanslianeuvos Satu Jäntti-Alanko, maisteri Anna Alanko, kriitikko Mervi Kantokorpi, professori Jyrki Nummi, kustantaja Touko Siltala ja runoilija Saila Susiluoto.

WSOY:n pääjohtaja, professori Jalmari Jäntti ja rouva Hildur Jäntti perustivat vuonna 1942 säätiön nuorena kuolleen poikansa muistoksi. Kalevi Jäntin säätiön tarkoituksena on suomalaisen kaunokirjallisuuden edistäminen ja säätiö toteuttaa tarkoitustaan vuosittain nuorille kirjailijoille myönnettävillä palkinnoilla. Sen on nyt saanut 111 kirjailijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat