Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Uljas laulajatar” Eija Kantola ja ”lahjakas tuottaja” Esa Nieminen palkittiin iskelmäurasta

Kulttuuri
 
Pete Aarre-Ahtio
Eija Kantola palkittiin monipuolisesta urastaan iskelmän saralla.
Eija Kantola palkittiin monipuolisesta urastaan iskelmän saralla. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Kullervo Linnan Säätiö on jakanut palkintonsa tänään torstaina iskelmälaulaja Eija Kantolalle sekä säveltäjä, kapellimestari Esa Niemiselle.

Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihdemusiikissa. Palkinnot olivat 4 000 euroa.

Eija Kantola palkittiin monipuolisesta urastaan ja taitavista tulkinnoistaan.

”Eija Kantola on uljas laulajatar, jonka ohjelmisto on kasvanut joka suuntaan mitä herkimmistä rakkauslauluista bossa novaan ja cha-cha-chahan, myyttisistä tangoista herkkään jouluyön tunnelmaan ja ilkikurisista ralleista ja swingistä vuorokauden kimaltavia hetkiä kehrääväksi ihmisolennoksi. Kantolan ilmestyminen lavalle on aina tapaus,” luonnehti perusteluissaan säätiön puheenjohtaja Maarit Niiniluoto.

Kantola valittiin tangokuningattareksi 1992. Hän on tehnyt lukuisien soolokeikkojen lisäksi konserttikiertueita muun muassa Anneli Saariston ja Marjorien kanssa. Laila Kinnusen lauluja hän on esittänyt yhdessä Marita Taavitsaisen ja Saija Varjuksen kanssa.

Esa Nieminen on soittanut monikymmenvuotisen uransa varrella lukuisien eturivin artistien bändeissä, mutta tullut erityisesti tunnetuksi ”lahjakkaana säveltäjänä ja tuottajana”.

1980-luvun alussa Niemisestä tuli päätoiminen tuottaja esimerkiksi Paula Koivuniemelle ja Katri Helenalle. Anna Eriksson sai kultalevyn Niemisen tuottamalla albumilla Kun katsoit minuun.

Kullervo Linnan Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa.

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille.

Linnan omista kappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleen suomalaisilla tanssipaikoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat