Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio tukee Tanssin talon rakentamista osaksi Kaapelitehtaan kokonaisuutta

Kulttuuri
 
Mikko Stig
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tukee Tanssin talon rakentamista. Kuva tiedonjulkistamisen valtionpalkintojen jakotilaisuudesta.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tukee Tanssin talon rakentamista. Kuva tiedonjulkistamisen valtionpalkintojen jakotilaisuudesta. Kuva: Mikko Stig

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on päättänyt valtion osallistumisesta Tanssin talon uudisrakennuksen ja toiminnan rahoitukseen. Edellytyksenä on, että Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Helsingin kaupunki osallistuvat hankkeeseen.

Valtio osallistuu Tanssin talon uudisrakennuksen rahoittamiseen yhteensä enintään kuuden miljoonan euron valtionavustuksella aikaisintaan vuodesta 2018 alkaen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 27 miljoonaa euroa. Valtionavustus on enintään samansuuruinen kuin Helsingin kaupungin hankkeelle myöntämä avustus.

”Yhdistyksen puolelta olemme helpottuneita ja onnellisia, että pysymme aikataulussa”, sanoo Tanssin talo ry:n projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki.

Jane ja Aatos Erkon säätiö myönsi runsas vuosi sitten Tanssi talo -hankkeelle 15 miljoonan euron suuruisen avustuksen. Avustuksen ehtoja olivat, että Helsingin kaupunki ja valtio osallistuvat hankkeeseen riittävällä panostuksella ja että puitesopimus syntyy vuodenvaihteeseen mennessä.

”Se, että valtio on mukana on tanssin kentälle todella merkittävä päätös, erityisesti näinkin vaikeana vuonna”, Peltomäki sanoo.

”Kaupunki pääsee nyt etenemään omissa päätösprosesseissaan.”

Ministeri Grahn-Laasosen mukaan Tanssin talo on historiallinen teko suomalaisen tanssin edistämiseksi:

”Tanssi on kasvava harrastaja- ja taidemuoto, ja tällaiselle tilalle on ollut pitkään tarve”, Grahn-Laasonen sanoo. ”Hienoa, että vaikeassa taloustilanteessa voimme tehdä merkittävän panostuksen suomalaiseen kulttuuriin ja luoda tanssitaiteelle vahvemman aseman yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.”

Tanssin talo esitetään sijoitettavaksi osaksi Kaapelitehtaan kokonaisuutta, rakennuksesta vapautuviin tiloihin ja niihin liittyvään uudisrakennusosaan.

Tanssin talo käsittää tanssin esitys- ja harjoitustilat. Suunnitelmien mukaan rakentaminen ajoittuisi vuosille 2018 ja 2019.

Valtion tarkoituksena on myös osallistua Tanssin talon toiminnan rahoitukseen vuosittain yhteensä enintään 650 000 eurolla. Valtion rahoitus osoitetaan Tanssin talon toiminnassa ammattimaisen taidetanssin tukemiseen.

Valtionavustus uudisrakennuksen rahoittamiseen maksettaisiin jälkirahoitteisena vuosittain vähintään yhden miljoonan euron suuruisina maksuerinä aikaisintaan vuodesta 2018 alkaen. Valtionavustuksen ensimmäinen erä myönnetään rakennushankkeen rakennustöiden käynnistyessä.

Valtion osallistuminen toiminnan vuosittaiseen rahoitukseen edellyttää, että Tanssin talon toiminta ja sen ylläpitäjä täyttävät valtionosuuden saamisen edellytykset.

Enintään 650 000 euron rahoituksesta on tarkoitus myöntää 200 000 euroa valtionavustuksena ja 450 000 euroa valtionosuuksina kohdentamalla uudelleen vastaava määrä Helsingin kaupunginteatterin toimintaa Tanssin talolle.

”Tämä rahoitussuunnitelma on laadittu yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa”, Grahn-Laasonen sanoo. ”Toivon, että Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupunginteatteri löytävät yhdessä toteuttamistavan ratkaisulle.”

Arvioitu tukitarve Tanssin talon käyttötaloudelle on uudisrakennuksen rakennusvaiheen päättymisen ja toiminnan käynnistymisen jälkeen noin 1,3 miljoonaa euroa vuodessa. Valtionosuudet ja valtionavustukset maksetaan sillä edellytyksellä, että eduskunta osoittaa valtion talousarviossa tarvittavat määrärahat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat