Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio tukee Tanssin talon rakentamista

Ministeri Grahn-Laasonen ehdottaa Helsingin kaupungin­teatterin valtion­osuuksia siirrettäväksi Tanssin talolle.

Kulttuuri
 
JKMM Arkkitehdit
Tanssin talon uudisrakennusta kaavaillaan Kaapelitehtaan viereen.
Tanssin talon uudisrakennusta kaavaillaan Kaapelitehtaan viereen. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) päätti torstaina valtion osallistumisesta Tanssin talon uudisrakennuksen ja toiminnan rahoitukseen.

Edellytyksenä on, että Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Helsingin kaupunki osallistuvat hankkeeseen.

Valtio osallistuu uudisrakennuksen rahoittamiseen yhteensä enintään kuuden miljoonan euron avustuksella aikaisintaan vuodesta 2018 alkaen.

Tanssin talo käsittää tanssin esitys- ja harjoitustilat.

Rakennuskulujen lisäksi valtio lupaa rahaa Tanssin talon toimintaan vuosittain enintään 650 000 euroa. Rahoitus osoitetaan Tanssin talon toiminnassa ammattimaiselle taidetanssille.

Toimintaan tarkoitetusta potista 200 000 euroa tulisi valtionavustuksena ja 450 000 euroa siirrettäisiin Helsingin kaupunginteatterin valtionosuusrahoista Tanssin talolle.

”Sehän kuulostaa huonolta”, sanoi Helsingin kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja ja kaupungin varavaltuutettu Jorma Bergholm (sd) kuultuaan asiasta Helsingin Sanomilta.

Hän pitää suorastaan ennenkuulumattomana sitä, että ministeri ottaa kantaa teatterin henkilötyövuosiin pitkälle vuosiksi eteenpäin.

Tähän asti valtionosuuksia on maksettu edellisten vuosien toteutuneiden kulujen perusteella. Tanssin talon toiminta alkaisi aikaisintaan 2020.

Bergholmin mukaan Tanssin talon toteutuminen sinänsä on demarien toive, eikä yllätys rahoitusmallissa muuta tätä asiaa.

Helsingin teatterisäätiön hallituksen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Matti Niiranen (kok) iloitsee siitä, että Tanssin talon toteutuminen näyttää nyt varmalta.

Kaupungin ja teatterisäätiön tulee Niirasen mukaan sopia vuoteen 2018–2019 mennessä se, kuinka teatterille turvataan riittävät määrärahat, kun Tanssin talon rahoitus on niitä nyt leikkaamassa.

”Helsingin kaupunginteatteri tarvitsee tanssiryhmää musikaaliensakin takia. Toki tiivistä yhteistyötä Tanssin talon kanssa voidaan kehittää”, Niiranen sanoo.

Ministeri Grahn-Laasosen tiedotteen mukaan Tanssin talon toiminnan rahoitusmallista on neuvoteltu yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 27 miljoonaa euroa. Valtionavustus on enintään samansuuruinen kuin Helsingin kaupungin hankkeelle myöntämä avustus.

Jane ja Aatos Erkon säätiö myönsi runsas vuosi sitten Tanssi talo -hankkeelle 15 miljoonan euron suuruisen avustuksen.

Sen ehtoja olivat, että Helsingin kaupunki ja valtio osallistuvat hankkeeseen riittävällä panostuksella ja että puitesopimus syntyy vuodenvaihteeseen mennessä.

”Se, että valtio on mukana, on tanssin kentälle todella merkittävä päätös, erityisesti näinkin vaikeana vuonna”, sanoo Tanssin talo ry:n projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki.

Ministeri Grahn-Laasosen mukaan Tanssin talo on historiallinen teko suomalaisen tanssin edistämiseksi:

”Tanssi on kasvava harrastaja- ja taidemuoto, ja tällaiselle tilalle on ollut pitkään tarve”, Grahn-Laasonen sanoo.

HS-työryhmä: Aino Frilander, Hanna Mahlamäki, Antti Majander.

OIKAISU 7.12.2015.Alunperin tekstissä luki, että Jorma Bergholm on Helsingin sd-ryhmän kaupunginvaltuutettu. Hän on varavaltuutettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat