Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Children of Bodom on instituutio suomalaisen metallimusiikin kentällä

Kulttuuri
 

Children of Bodom Helsingin Jäähallissa.

Viimeistään nyt se tuntuu selvältä: Children of Bodom on instituutio suomalaisen metallimusiikin kentällä.

Yhtye porskuttaa kuin tyhjää vaan, vaikka sen riveistä poistui ennen uusimman I Worship Chaos -levyn tekoa pitkäaikainen kitaristi ja kotimaisen metallimusiikin legenda Roope Latvala. Hän soitti yhtyeessä hyvinkin päälle vuosikymmenen, muttei ollut edes alkuperäisjäsen.

Yhtäkkiä tajuaa, että siitä on jo melkoisen pitkä aika, kun Children of Bodomin Something Wild -debyyttiä (1997) ihmeteltiin. Ja vaikkei nuoruuden vimmasta ole enää hetkeen voinut puhua, niin sama pimeä sokerihumala tuntuu yhä edelleen olevan keskeinen tekijä bändin meluisassa maailmassa.

Alun perin mukaan kaavaillun yhdysvaltaisbändi Lamb of Godin peruminen antoi Bodomin Jäähallin-konsertille selkeää symboliarvoa.

Vaikka terrori-iskujen pelko sai toisen pääesiintyjän jäämään kotiinsa, Alexi Laiho kumppaneineen otti kaiken irti kotimaan keikasta kahden kuukauden maailmankiertämisen jälkeen. Näin rokataan vapaassa maailmassa: pelotta ja ilman rajoitteita.

Pitkällä uralla Children of Bodomin musiikki on käynyt läpi monenlaisia sävyeroja ja tyylilajien kokeiluja neoklassisesta mustaan metalliin ja aina 1980-lukulaiseen syntetisaattorimusiikkiin. Nykyään tuntuu selviöltä, että yhtyeelle on turha sovitella nimikkeitä metallin lukuisista alalajeista.

Children of Bodom on pohjimmiltaan romuluinen ja tehokas rockbändi. Ja parhaimmillaan lavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat