Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS-kirjaston viikon kirja kertoo, miten markkinatalous muutti venäläisen arvomaailman – voit ladata kirjan nyt

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Esa Seppänen (s. 1933) on valtiotieteiden tohtori ja julkaissut toistakymmentä Neuvostoliittoon, Venäjään ja Suomen lähihistoriaan kytkeytyvää kirjaa.
Esa Seppänen (s. 1933) on valtiotieteiden tohtori ja julkaissut toistakymmentä Neuvostoliittoon, Venäjään ja Suomen lähihistoriaan kytkeytyvää kirjaa. Kuva: Antti Hämäläinen

HS Kirjaston viikon kirja on Esa Seppäsen vuonna 2014 julkaistu Venäjä tienhaarassa. Voit ladata sen nyt mobiililaitteellesi. Viikon kirjan lataaminen on ilmaista HS:n digitilaajille.

Presidentti Urho Kekkosen adjutanttinakin toiminut everstiluutnantti Esa Seppänen siirtyi 25:n puolustusvoimissa vietetyn vuoden jälkeen liike-elämän palvelukseen vuonna 1980. Hän on muun muassa hoitanut Neuvostoliiton kauppasuhteita Wärtsilässä ja Rauma-Repolassa sekä työskennellyt Finn-Stroin Moskovan-edustuston johtajana ja itsenäisenä konsulttina.

Kaikkiaan Moskovassa 11 vuotta asunut Seppänen (s. 1933) on valtiotieteiden tohtori ja julkaissut toistakymmentä Neuvostoliittoon, Venäjään ja Suomen lähihistoriaan kytkeytyvää kirjaa. Art Housen julkaisema Venäjä tienhaarassa (2014) on niistä uusin.

Siinä hän kuvaa, miten Venäjällä alkoi kiihkeiden muutosten kausi, kun Neuvostoliitto hajosi 23 vuotta sitten. Markkinataloutta rakennettiin nopeasti, ja yhtä nopeasti markkinatalouden paine alkoi vaikuttaa myös perinteiseen venäläiseen arvomaailmaan.

Suurvaltapolitiikan sijaan Venäjä tienhaarassa tuo näyttämölle tavalliset venäläiset ja heidän arkensa. Se osoittaa, miten henkiset arvot jäävät yhä useammin aineellisten jalkoihin. Korruptio leviää ja yhteiskuntaluokkien väliset syvenevät kuilut kasvattavat tyytymättömyyttä.

Mutta mahdollisuuksiakin on.

HS Kirjasto on Helsingin Sanomien iPad- ja Android-tablettisovellutuksista löytyvä yli kahdensadan sähkökirjan kokoelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat