Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä miehittää Norjan Jo Nesbøn kirjoittamassa televisiosarjassa – Suomessa sarja alkaa 5. tammikuuta

Kulttuuri
 
Jussi Helttunen
Jo Nesbo vieraili viimeksi Helsingissä marraskuussa 2014.
Jo Nesbo vieraili viimeksi Helsingissä marraskuussa 2014. Kuva: Jussi Helttunen

Norjan kaikkien aikojen kallein tv-sarja Miehitetty alkaa MTV3-kanavalla 5. tammikuuta. Norjassa Occupert-sarjan ensiesitys viime syyskuussa sai enemmän katsojia kuin minkään muu draamasarjan ensi-ilta koskaan aiemmin, 663 000 katsojaa.

Poliittinen, kymmenosainen trilleri perustuu Suomessakin erittäin suositun jännityskirjailija Jo Nesbøn alkuperäisideaan.

Sarja sijoittuu lähitulevaisuuden Norjaan, jonka Venäjä on vallannut öljykriisin keskellä. Norjan uusi ympäristöystävällinen hallitus on lopettanut öljyn ja kaasun tuotannon Pohjanmerellä. Norjan pääministeri on päättänyt ottaa ilmastokriisin vakavasti ja korvata fossiiliset polttoaineet ympäristöystävällisellä torium-energialla.

Päätös pakottaa EU:n kutsumaan Venäjää avuksi, joka päätyykin valloittamaan Norjan tämän vuoksi.

Mihin kaikkeen valtiot ovatkaan valmiit öljy- ja kaasuvarojen turvaamiseksi? Sarjan kantaviksi teemoiksi valikoituvat uskollisuus itseään, omaa perhettään ja maataan kohtaan.

Televisiotuotannon budjetti oli noin 10 miljoonaa euroa. Sarja on myyty Suomen lisäksi Iso-Britanniaan, Saksaan, Ranskaan, Ruotsiin, Tanskaan, Islantiin ja Alankomaihin.

Sarjan on tuottanut ruotsalainen Yellow Bird, joka on muun muassa Wallander-tv-elokuvien ja Stieg Larssonin Millennium-trilogian takana. Tuotannossa oli mukana myös ranskalaissaksalainen Arte.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat