Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikuisten värityskirjojen myynti romahti – myydyimpien kirjojen listalla enää yksi

Kulttuuri
 

Vielä syyskuussa tietokirjalistan kärkikymmenikössä oli peräti viisi aikuisten väristyskirjaa. Nyt on enää yksi: Mindfulness (Gummerus), joka on listan yhdeksäs. Villityksen hiipuminen käy ilmi Kirjakauppaliiton julkaisemasta marraskuun myydyimpien kirjojen tilastosta.

Myydyin tietokirja on jalkapalloilija Jari Litmasen muistelmateos Litmanen 10 (Tammi). Takavuosien takuuvarma myyntihitti Mitä Missä Milloin 2016 (Otava) yltää kakkoseksi, vaikka myyntimäärät ovatkin pudonneet rajusti. Tuomas Nyholmin jääkiekkoilijaelämäkerta Jarkko Ruutu (Otava) on listan kolmas.

Ilkka Remeksen trilleri Jäätyvä helvetti (WSOY) on marraskuun myydyin kotimainen kaunokirja. Marraskuun lopussa Finlandia-palkinnon voittanut Laura Lindstedtin Oneiron (Teos) nousi listan kakkoseksi ohi Sofi Oksasen Norman (Like).

Seuraavilta sijoilta löytyvät Juha Vuorisen Maltan mieleni (Diktaattori), Reijo Mäen Tulivuori (Otava), Kari Hotakaisen Henkireikä (Siltala), Leena Lehtolaisen Surunpotku (Tammi), Kaari Utrion Paperiprinssi (Amanita), Heidi Köngäksen Hertta (Otava) ja Esa Sirénin Törni kärkeen (Gummerus).

Ulkomaisen kaunokirjallisuuden menestynein on David Lagercrantzin Se mikä ei tapa (WSOY), jatko-osa Stieg Larssonin Millennium-trilogialle.

Muutkin kymmenen kärkeen yltäneet teokset lukeutuvat jännitykseen. Niiden tekijöitä ovat muun muassa Jo Nesbø, Jens Lapidus, Lee Child, ja Liza Marklund. Poikkeuksen tekee vain Jean-Yves Ferrin sarjakuva-albumi Asterix ja Caesarin papyrus (Egmont), joka on listan viides.

Myydyin lasten- ja nuortenkirja on Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun ihmeellinen joulu (Otava). Mauri Kunnaksen Kesä Koiramäessä (Otava) on kakkonen ja Nopolan sisarusten Risto Räppääjä ja yöhaukka (Tammi) kolmas. Nadja Sumasen Finlandia Junior -palkittu Rambo (Otava) on noussut listan yhdeksänneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat