Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneen Säätiö jakoi 22 miljoonaa euroa tieteelle ja taiteelle – nostaa esiin erityisesti pakolaisuuteen liittyviä hankkeita

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Sanna Käsmä
Muun muassa suosittua Ruskea tytöt -blogia pitävä Koko Hubara sai apurahan Koneen säätiöltä esseekirjaa varten.
Muun muassa suosittua Ruskea tytöt -blogia pitävä Koko Hubara sai apurahan Koneen säätiöltä esseekirjaa varten. Kuva: Sanna Käsmä

Koneen säätiö on jakanut 22 miljoonaa euroa tieteelle ja taiteelle. Apurahoja jaettiin yhteensä 597 hankkeelle. Myönnetyistä apurahoista 80 prosenttia suuntautui tieteeseen ja tieteen yleistajuistamiseen ja 20 prosenttia taiteeseen ja kulttuuriin. Hakemuksia tuli 6 101, säätiö tiedottaa.

Sekä tutkijat että taiteilijat ovat tarttuneet Euroopan pakolaistilanteeseen, säätiön tiedotteessa kirjoitetaan.

Kone rahoittaa muun muassa taidetta, tutkimusta, aktivismia ja koulutusta yhdistävää hanketta Tervetuloa Eurooppaan? Pakolaisuuden syiden ja käännytysten välissä. Hanke tuo kansainvälisiä pakolaisaktivisteja Suomeen, ja ääneen pääsevät pakolaiset itse.

Hankkeen työryhmään kuuluvat muun muassa aktivisti, elokuvantekijä Claudio Feliziani (Saksa/Italia), tutkija, taiteilija ja aktivisti Aino Korvensyrjä (Suomi) sekä aktivisti Rex Osa (Saksa/Nigeria).

Lapin yliopiston yliopistonlehtori Tapio Nykäsen johtamassa hankkeessa Matkalla ajassa ja paikassa – turvapaikanhakijat pohjoisessa Suomessa tutkijat, journalistit ja taiteilijat käsittelevät puolestaan Tornion järjestelykeskuksen ja kuntiin perustettujen vastaanottokeskusten ympärille kehittyvää sosiaalista ja poliittista dynamiikkaa.

Monet apurahansaajista käsittelevät laajemmin kysymystä osallisuudesta ja identiteetistä. Niitä pohtii muun muassa suosittua Ruskeat tytöt -blogia kirjoittava Koko Hubara, joka sai apurahaa esseekirjan kirjoittamista varten.

Koneen säätiö rahoitti myös hankkeita, jotka käsittelivät muun muassa pohjoishantin kielioppia, majavan luoman tulvan vaikutuksia kovakuoriaisyhteisöön, Descartes'n ja Locken minuusteorioita ja taiteellista työskentelyä limasienen parissa.

Vuonna 1956 perustettu Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio. Se tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin sekä ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Mynämäellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat