Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lou Reedin maineikkaan Walk On The Wild Siden päähenkilö on kuollut

Kulttuuri
 

Lou Reedin tunnetuimman kappaleen Walk On The Wild Side (1972) keskeinen innoittaja, näyttelijä Holly Woodlawn, 69, on kuollut. Hän sairasti syöpää.

Reedin maineikkaassa laulussa Holly on 16-vuotias ja saapunut liftaamalla lapsuutensa Miamista New Yorkiin. Reedin sanoin:

”Holly came from Miami FLA / Hitchhiked her way across the USA / Plucked her eyebrows on the way / Shaved her legs and then he was a she...”

Hector muokkasi Lou Reedin kappaletta omakseen nimellä Seisovaa ilmaa (1990). Toiseksi sanoittajaksi levytietoihin on merkitty Juice Leskinen:

”Säärikarvat Kaitsu ajoi pois / tänään ehkä nainen olla vois...”

Lasse Mårtensson oli tehnyt oman versionsa Miltä meno maistuu jo vuonna 1973:

”Yskävaaran takaa tuli hän / Muuttui Stadin tapaiseks, / Ajoi kulmat ja säärikarvansa veks / No niin Yrtsi, miltä meno maistuu?”

Woodlawn, alkujaan Haroldo Santiago Franceschi Rodriguez Danhakl, nousi New Yorkissa transsukupuoliseksi roolimalliksi. Reedin laulun lisäksi hänelle loi mainetta asema yhtenä Andy Warholin supertähdistä.

”Olin tosi onnellinen, kun viimeinkin pääsin Warholin supertähdeksi”, Woodlawn muisteli The Guardian -lehden haastattelussa vuonna 2007. ”Tunsin itseni Elizabeth Tayloriksi.”

Woodlawn tunnetaan myös elokuvista Trash (1970), Women in Revolt (1972) ja Billy’s Hollywood Screen Kiss (1998). Lisäksi hän esiintyi teatterissa ja kabareessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat