Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jouluhittiä tavoittelevat kaikki, jotka kehtaavat

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen uutistuottaja.

Toki tunne voi olla aito. Kyynel silmäkulmassa, väräjävä lauluääni ja harras sävellys voivat viestiä siitä todellisesta liikutuksesta, jonka lähestyvä juhlakausi, Jeesuksen syntymäpäivä, nostattaa laulajan mieleen. Joululauluissa tunteita ei pidä eikä saa säästellä.

Tai sitten kyse on häikäilemättömästä pyrkyryydestä, ellei suorastaan epätoivosta.

Populaarimusiikin suurvallassa Britanniassa joulun lähestyminen tarkoittaa kilpajuoksua, koska tarjolla on mahdollisesti koko uran suurin hitti. Jos kohdalle osuu tulevaisuuden ikivihreä, tekijät eivät enää koskaan itke matkalla pankkiin.

Esimerkiksi Slade-yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Noddy Holder ei edes yritä kierrellä kohdalleen osunutta satumaista arpaonnea. Yhtye julkaisi Merry Xmas Everybody -kappaleensa vuonna 1973, minkä jälkeen se on kaivettu esiin joka vuosi juhlakauden alla. Siis jo 42 vuoden ajan.

”Se on kuin voittaisimme lotossa jokaisena joulupäivänä loppuelämämme ajan”, Holder on sanonut.

Niinpä jouluhittiä tavoittelevat kaikki, jotka kehtaavat. Tänä vuonna joulun sanomaa levittävät niin popmusiikin legendat ( Shirley Bassey ), kestotähdet ( Kylie Minogue ) kuin nousukkaat (The Courteeners). Ja lukemattomat muut.

Kaikki eivät ole ensikertalaisia. Walesilainen pehmorokkari Shakin’ Stevens sai uransa suurimman jättipotin vuoden 1985 jouluhitillä Merry Christmas Everyone, ja nyt hän yrittää samaa uudelleen kappaleella Echoes of Merry Christmas Everyone.

Kenties epätoivoisin on hardrock-yhtye The Darkness, jonka nopea nousu katkesi yhtä nopeaan laskuun vuosikymmen sitten. Vuonna 2003 The Darknessin Christmas Time nousi listakakkoseksi, ja nyt yhtye toivoo taas vetoapua joululta I Am Santa -kappaleelleen.

Yrittäjiä on niin paljon, että onnistumisen mahdollisuus on häviävän pieni. Kun myyntilista joulupäivänä julkaistaan, olkaamme siis iloisia niiden puolesta, jotka ovat onnistuneet kipuamaan kärjen tuntumaan.

Ainakin heidän kodeissaan joulutunnelma on korkealla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat