Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Spotify antamassa periksi suosikkiartisteille – osa musiikista olisi tarjolla vain maksusta

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
MARIO ANZUONI
Coldplay esiintyi marraskuun lopussa 2015 Los Angelesissa American Music Awards -palkintogaalassa. Kuvassa yhtyeen laulaja Chris Martin.
Coldplay esiintyi marraskuun lopussa 2015 Los Angelesissa American Music Awards -palkintogaalassa. Kuvassa yhtyeen laulaja Chris Martin. Kuva: MARIO ANZUONI

Ruotsalainen musiikkiyritys Spotify aikoo muuttaa sääntöjään niin, että joidenkin artistien musiikkia on saatavilla vain yrityksen maksullisessa suoratoistossa. Asiasta uutisoi The Wall Street Journal.

Vielä ei ole tiedossa, millä perusteilla Spotify valitsee erikoiskohtelun saavat artistit.

Monet artistit ovat kritisoineet Spotifyn heille tilittämiä pieniä maksuja. Viimeksi englantilainen laulaja-lauluntekijä Adele ilmoitti, ettei se anna uusinta albumiaan Spotifyn suoratoistoon. Albumia on myyty miljoonia kappaleita.

Brittiläinen Coldplay julkaisi juuri A Head Full of Dreams -albumin, jonka se antaa Spotifyn suoratoistoon ensi perjantaina eli viikon sen jälkeen, kun albumi julkaistiin. Asiasta kertoi muun muassa uutistoimisto AFP.

Edellisen, Ghost Stories -nimisen albumin Coldplay julkaisi neljä kuukautta ennen kuin sitä pystyi kuuntelemaan Spotifyn suoratoistossa.

Viime vuonna huippusuosittu Taylor Swift veti koko tuotantonsa Spotifystä, koska Spotify pitää kiinni säännöstään, että kaikki musiikki pitää olla tarjolla sekä yrityksen ilmaisessa että maksullisessa suoratoistossa.

Coldplay ja Taylor Swift ovat tehneet sopimuksen Spotifyn kilpailijan Apple Musicin kanssa, koska Apple suostui erikoissopimuksiin artistien kanssa.

Spotifystä voi kuunnella musiikkia internetissä suoratoistona joko ilmaisesti mainosten kera tai maksullisessa toiminnossa, jossa ei ole mainoksia. Yhtiön mukaan sillä on noin 75 miljoonaa asiakasta, joista 20 miljoonaa maksaa kuunnellakseen Spotifystä musiikkia ilman mainoksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat