Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupungin taidemuseo osti Ai Weiwein teoksen 100 000 eurolla

Kulttuuri
 
Hanna Kukorelli
Ai Weiwei:
Ai Weiwei: Kuva: Hanna Kukorelli

Helsingin kaupungin taidemuseo ostaa parhaillaan esillä olevasta näyttelystään Ai Weiwein teoksen Divina Proportio (2012) hintaan 100 000 euroa. Museon johtokunta päätti asiasta kokouksessaan tiistai-iltana.

”Upea työ, uskomatonta käsityötä”, taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila iloitsee. Teos on valmistettu harvinaisesta huanghuali-puusta. ”Yleisö on ihaillut sitä paljon.”

Tanninen-Mattilan mukaan samasta aiheesta maailmalla on useampia erilaisia versioita, ja niiden hinnat ovat vaihdelleet kahden- ja kolmensadantuhannen euron välillä.

”Meillä oli nyt mahdollisuus ostaa tämä omasta näyttelystämme tähän hintaan. Kyseessä on aikamoinen etu”, Tanninen-Mattila luonnehtii. Kuljetuskulutkin säästyvät.

Teoksen sijoituspaikaksi on tarkoitus etsiä julkinen tila. Esimerkiksi teknisten virastojen tuleva toimitalo Kalasatamassa voisi tulla kyseeseen.

Helmikuuhun saakka jatkuvassa näyttelyssä on Tanninen-Mattilan mukaan useita teoksia, joita katseltiin hankintamielessä. Mutta kaikki eivät olleet myynnissä. Lisäksi joidenkin teosten esille pano olisi ollut käytännössä vaikeaa.

”Eivätkä rahatkaan ihan kaikkeen riitä”, Tanninen-Mattila muistuttaa.

Helsingin kaupungin taidemuseo haluaa vahvistaa kansainvälisen taiteen osuutta kokoelmissaan, ja tämä uusi hankinta liittyy siihen.

Ain teoksen kohdalla 60 000 euroa maksetaan vuoden 2015 määrärahoista ja 40 000 euroa vuoden 2016 määrärahoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat