Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miekkailija sai Golden Globe -ehdokkuuden – edellisen kerran suomalaiselokuva menestyi kilpailussa vuonna 1957

Kulttuuri
 
Miekkailija-elokuvassa näyttelee muun muassa virolainen Märt Avandi.
Miekkailija-elokuvassa näyttelee muun muassa virolainen Märt Avandi.

Klaus Härön ohjaama Miekkailija-elokuva on valittu Golden Globe -ehdokkaaksi parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa.

Aikaisemmin Golden Globe -palkinnoille on päässyt vain yksi suomalaiselokuva, Erik Blombergin ohjaama Valkoinen peura. Se palkittiin vuonna 1957 yhtenä kuudesta elokuvasta.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa 2015. Tähän mennessä elokuvan on nähnyt Suomessa yli 57 000 katsojaa.

”Tässä ollaan tehty suomalaista elokuvahistoriaa”, sanoo elokuvan tuottaneen Making Movies Oy:n Kai Nordberg. ”Tällaista ei ole tapahtunut yli 50 vuoteen.”

Nordbergin mukaan Miekkailijan ehdokkuuden eteen on tehty valtava pr-työ. Kampanja on työllistänyt kolmen kuukauden ajan kolme henkilöä täysipäiväisesti. Härö on ollut Los Angelesissa kuusi viikkoa ja Nordbergkin kolme, hän kertoo.

Seuraavaksi tähtäimessä ovat Oscarit, Nordberg sanoo. Usein Golden Globe -menestys on ennakoinut palkintoja myös Oscar-gaalassa.

Syyskuussa Miekkailija valittiin Suomen viralliseksi edustajaksi kilpailemaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta. Oscar-ehdokkaat julkistetaan 14. tammikuuta.

Parhaillaan elokuvalle kerätään joukkorahoituksella markkinointivaroja, jotta sillä olisi paremmat mahdollisuudet kilpailla parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta.

Golden Globe -palkinnot jakaa Hollywood Foreign Press Association (HFPA) ja palkintogaala järjestetään 10.1.2016 Beverly Hilton Hotellissa, Los Angelesissa.

Lue Helsingin Sanomien elokuva-arvostelu Miekkailijasta täältä. Klaus Härön haastattelun maaliskuulta voi lukea täältä.

Miekkailijaa kehui kesällä myös amerikkalainen elokuvalehti Variety.

Korjaus 10.12.2015 klo 16.51: Täsmennetty tietoa Valkoisen peuran voitosta. Se voitti palkinnon vuonna 1957, ei 1956, ja jakoi palkinnon kuuden muun elokuvan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat