Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Banksyn uusi graffiti muistuttaa: Applen perustaja Steve Jobs oli syyrialaisen maahanmuuttajan poika

”Viidakoksi” kutsuttuun turvapaikanhakijoiden leiriin tehdyn graffitin tarkoituksena on kiinnittää huomiota leirillä elävien huonoihin oloihin.

Kulttuuri
 
Banksy / banksy.co.uk
Steve Jobsin kuva betoniseinässä Calais’n rannikkokaupungissa Pohjois-Ranskassa.
Steve Jobsin kuva betoniseinässä Calais’n rannikkokaupungissa Pohjois-Ranskassa. Kuva: Banksy / banksy.co.uk

Brittiläinen katutaiteilijatähti Banksy on paljastanut uuden graffitin Ranskan pohjoisrannikolla Calais’ssa. Turvapaikanhakijoiden leiriin tehty graffiti esittää it-yhtiö Applen perustajaa Steve Jobsia.

Jobsilla on teoksessa olallaan musta roskapussi ja oikeassa kädessään alkuperäinen Applen Macintosh-tietokone vuodelta 1984. Steve Jobs oli Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan jälkeen muuttaneen syyrialaismiehen poika.

”Viidakoksi” kutsuttuun turvapaikanhakijoiden leiriin tehdyn graffitin tarkoituksena on kiinnittää huomiota leirillä elävien huonoihin oloihin. Calais’n eri leireillä elää tuhansia ihmisiä.

Calais’ssa on ollut useita turvapaikanhakijoiden leirejä aina vuodesta 2000 asti. Suurin osa odottaa leirillä sopivaa hetkeä lähteä yrittämään pääsyä Britanniaan esimerkiksi Englannin kanaalin ylittävän tunnelin kautta. Tunnelin Ranskan-puoleinen pää on lähellä Calais’ta.

Brittilehti Guardianin mukaan Banksy julkaisi graffitin paljastamisen yhteydessä myös harvinaisen lausunnon.

”Meidät saadaan usein uskomaan, että maahanmuutto rasittaa maan voimavaroja, mutta Steve Jobs oli syyrialaisen maahanmuuttajan poika. Apple on maailman tuottoisin yritys, se maksaa yli 7 miljardia dollaria (6,37 miljardia euroa) veroja vuodessa – ja se on olemassa vain, koska he päästivät maahansa nuoren miehen Homsista”, lausunnossa sanottiin Guardianin mukaan.

Aiemmin tänä vuonna Banksyn ideoima huvipuiston irvikuva Dismaland oli valtava menestys, johon ihmiset jonottivat tuntikausia. Myös suomalaisen taiteilijan Jani Leinosen töitä oli esillä Dismalandissa.

Dismalandin sulkemisen jälkeen Banksy on lahjoittanut huvipuiston jäänteitä hätämajoitukseen rakentamiseen nimenomaan Calais’ssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat